Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Autostrăzi şi drumuri naţionale închise din cauza viscolului

UPDATE: La ora 6:00, circulația rutieră era întreruptă pe 26 de drumuri naţionale şi 3 autostrăzi. Traficul feroviar pe relația Ploiești – Urziceni rămâne închis.

Foto: Alexandru Lancuzov

Articol de Radiojurnal, 25 Ianuarie 2014, 13:29

UPDATE 24: Situaţia drumurilor închise este neschimbată la ora 6:00. În continuare 3 autostrăzi şi 26 de drumuri naţionale sunt blocate, iar pe alte 9 sunt instituite restricţii de tonaj, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei. Traficul feroviar pe relația Ploiești - Urziceni rămâne închis. Şi porturile maritime rămân închise, atât pentru traficul maritim, cât și pentru cel fluvial.

UPDATE 23: 26 de drumuri naţionale şi 3 autostrăzi sunt blocate din cauza viscolului şi a ninsorilor, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei.

UPDATE 22: Traficul feroviar între Ploiești și Urziceni este închis, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române

UPDATE21: 19 drumuri naţionale şi 3 autostrăzi sunt blocate din cauza viscolului şi a ninsorilor, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei.

UPDATE 20: Un drum naţional şi 6 drumuri judeţene sunt blocate de zăpadă în județul Galați, Pe toate aceste segmente de drum se lucrează cu utilaje de deszăpezire. Nu s-au înregistrat cazuri de şoferi sau maşini blocate în zăpadă, în trafic, potrivit corespondentului RRA, Maria Măndiță.

UPDATE 19: Porturile din Constanţa rămân închise din cauza vântului puternic, iar deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea, a fost restricţionată.

UPDATE 18:Premierul Victor Ponta, la sediul MAI: "Vor fi încă 24 de ore foarte dificile".

Premierul Victor Ponta a cerut insistent populaţiei din zonele aflate sub incidenţa avertizărilor meteo să rămână în case sau în oraşele de domiciliu şi să nu plece în alte localităţi decât în situaţii de strictă necesitate.

UPDATE 17: Patruzeci de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane, acţionează pentru deszăpezirea autostrăzii A1, unde zeci de maşini sunt blocate de ore în şir.

Foto: facebook.com/mapn.ro

Ministerul Apărării a anunţat că armata a intervenit şi în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a debloca drumurile şi a-i ajuta pe oameni.

UPDATE 16: Pe DN 1 Predeal - Timişul de Sus şi pe DN 73A Poiana Mărului- Şercaia se circulă pe un strat de zăpadă frământată de 1-2 cm.

UPDATE 15: Codul portocaliu de viscol şi ninsori a fost restrâns la 13 judeţe, în timp ce alte 14 se află sub avertizare de Cod galben.

UPDATE 14: 16 drumuri naţionale din Prahova, Ialomiţa, Ilfov, Vrancea, Galaţi, Buzău, Călăraşi, Gorj, Argeş şi Vâlcea şi autostrăzile A1, A2 şi A3 sunt închise circulaţiei.

UPDATE 13: Angajaţi MApN împreună cu pompierii militari şi jandarmii, sprijiniţi de voluntarii de la serviciul local pentru situaţii de urgenţă acţionează pentru deblocarea unui tren înzăpezit în sudul Argeşului.

UPDATE 12: În judeţul Olt un lucrător de la CNADR a murit astăzi în timpul operaţiunilor de deszapezire de pe DN6, potrivit corespondentului RRA, Laura Stoican.

UPDATE 11: Peste 900 de apeluri au fost înregistrate în doar 18 ore la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Mai mult de jumătate dintre solicitări au fost pentru urgenţe - 11 pentru accidente auto şi 28 pentru fracturi şi entorse din cauza gheţuşului de pe străzi, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, medicul Alis Grasu.

UPDATE 10: Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţă că la kilometrul 52 pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, din cele 15 de vehicule care erau blocate, doar 7 vehicule mai sunt prinse între nămeţi. Se acţionează cu 11 utilaje pentru deblocarea acestora. Autorităţile fac eforturi pentru ca circulaţia rutieră să fie redeschisă pe autostrada A 1.

UPDATE 9: Circulaţia este blocată pe DN 7( cunoscut drept şoseaua veche intre Piteşti şi Bucureşti) pe raza localităţii Crânguri din judeţul Dâmboviţa. Coloanele de maşini sunt pe câţiva kilometri la limita dintre judeţele Argeş şi Dâmboviţa, transmite corespondentul RRA, Constantin Paşol.

UPDATE 8: Pe DN1A în zona Cheia, traficul este restrictionat. 4 TIR- uri si 3 autoturisme sunt blocate în zăpadă. Se actioneaza pentru deblocarea autovehiculelor, potrivit corespondentului RRA, Simona Uţă.

UPDATE 7: În judeţul Argeş circulaţia este blocată pe DN 7 între Piteşti şi Rm. Vâlcea, pe raza localităţii Drăganu.

Cauza o constituie derapajul unor camioane de mare tonaj. Cozile se intind pe câţiva kilometri, potrivit corespondentului RRA, Constantin Paşol.

UPDATE 6: Creşte numărul de drumuri naţionale închise din cauza viscolului. Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat la ora 15 că 14 drumuri naţionale sunt închise.

UPDATE 5: Porţiuni din 12 drumuri naţionale sunt închise din cauza viscolului, potrivit CNADNR. A1 Bucureşti-Piteşti este închisă în întregime, iar A2 între Bucureşti şi Drajna.

UPDATE 4: Un echipaj medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Dâmbovita intervine pentru a acorda asistenta medicala unei femei pe Autostrada A1, la KM 52 pe raza judetului Dâmbovita.

Potrivit corespondentului RRA, Constantin Paşol, femeia a fost accidentata de un autovehicul dupa ce aceasta a coborât dintr-o masina si dorea sa vada ce s-a intâmblat cu blocajul produs în zona.

UPDATE 3: Circulaţia rutieră este închisă temporar pe Prelungirea Berceni din Bucureşti pentru deszăpezire, anunţă primăria sectorului 4.

UPDATE 2: Circulaţia rutieră este închisă pe DN 7, până la ora 17, între localităţile Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusă, dar şi în vederea degajării părţii carosabile, anunţă CNADNR.

UPDATE 1: Pe Autostrada Soarelui A2 a avut loc un accident în lanţ în care au fost implicate 12 maşini.

Reporterul RRA Alexandru Lancuzov transmite de la ieşirea din Bucureşti spre A2 că poliţiştii rutieri care au efectuat un flitru aici îi redirecţionează pe şoferi spre comuna Căţelu.

Practic, după închiderea şi a tronsonului dintre Drajan şi Feteşti se poate ajunge la Constanţa pe două rute: DN 3 Bucureşti-Lehliu.

Totuşi, date fiind condiţiile vitrege, şoferii sunt sfătuiţi să nu plece la drum pentru că este posibil ca şî pe aceste şosele să urmeze noi restricţii, iar cealaltă variantă încă deschisă este DN 2 Bucureşti-Urziceni şi apoi DN 2A Slobozia-Constanţa.

Curse aeriene anulate sau cu întârzieri

Din cauza viscolului şi a zăpezii mai multe curse aeriene au fost anulate, iar altele au întârzieri de peste 30 de minute.

Directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache.

"Din cauza vântului foarte puternic care depăşeşte 40 de noduri, deci peste 70 de kilometri pe oră şi în condiţiile de transport de zăpadă la sol, au apărut situaţii în care unele aeronave nu au putut ateriza.

"Au fost anulate trei curse aeriene.

"Mă refer la o cursă care urma să aterizeze venind de la Roma şi ulterior sa plece tot acolo.

"O cursă de la München şi o cursă de la Viena.

"Toate aceste curse nemaiaterizând, automat se anulează şi cursele de plecare",a precizat Valentin Iordache.

Codul portocaliu, extins de meteorologi

Meteorologii au extins avertizarea cu cod portocaliu de viscol. Sunt vizate 18 judeţe din sudul ţării şi capitala.

Alte 7 judeţe sunt sub incidenţa codului galben.

Specialiştii nu exclud posibilitatea emiterii unui cod roşu, pentru prima dată pe timp de iarnă, dacă vremea se înrăutăţeşte.

Harta: Avertizarea meteorologică de cod portocaliu. Sursa: ANM.

Meteorologul de serviciu Adrian Boariu explică.

"În intervalul 25 ianuarie, ora 9:30 - 26 ianuarie, ora 22:00 viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, preum şi în nordul Dobrogei.

"În aceste regiuni vantul; va sufla în rafale de peste 70-80 de kilometri pe oră.

"Ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

"De asemenea, pentru judeţele Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Constanţa, în acelaşi interval de timp este în vigoare o atenţionare meteorologică cod galben.

"În intervalul menţionat, în sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei temporar va ninge.

"Vântul va avea intensificări cu viteze de 60-70 de kilometri pe oră, iar ninsoarea va fi viscolită.

"În cursul zilei de astăzi, în jumătatea sudică a Dobrogei vor predomina ploile moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 70-80 de kilometri pe oră", a adăugat meteorologul de serviciu Adrian Boariu.

Fragmente care par a fi provenite de la o dronă au fost identificate pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei
România 29 Martie 2024, 12:17

Fragmente care par a fi provenite de la o dronă au fost identificate pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei

Fragmente care par a fi provenite de la un dispozitiv exploziv aerian, posibil dronă, au fost identificate aseară pe un teren...

Fragmente care par a fi provenite de la o dronă au fost identificate pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei
Două persoane au fost salvate de către salvamontiştii din Prahova după ce au căzut într-o prăpastie pe Valea Coştilei din munţii Bucegi
România 29 Martie 2024, 11:24

Două persoane au fost salvate de către salvamontiştii din Prahova după ce au căzut într-o prăpastie pe Valea Coştilei din munţii Bucegi

Victimele au suferit multiple traumatisme.

Două persoane au fost salvate de către salvamontiştii din Prahova după ce au căzut într-o prăpastie pe Valea Coştilei din munţii Bucegi
"Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră"
România 29 Martie 2024, 09:47

"Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră"

"Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră", scrie premierul...

"Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră"
Mesajul Preşedintelui României cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO
România 29 Martie 2024, 09:42

Mesajul Preşedintelui României cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO

Textul INTEGRAL al mesajului transmis de Administraţia Prezidenţială.

Mesajul Preşedintelui României cu prilejul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO
Încep slujbele speciale de Paşti de la Basilica Papală Maria Radna
România 29 Martie 2024, 09:24

Încep slujbele speciale de Paşti de la Basilica Papală Maria Radna

În Vinerea Mare, credincioșii catolici refac Calea Crucii pe dealul din spatele basilicii, pe un traseu care datează din anii...

Încep slujbele speciale de Paşti de la Basilica Papală Maria Radna
O explozie a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari
România 29 Martie 2024, 09:21

O explozie a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari

Nu sunt decât pagube materiale - transmite Inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

O explozie a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari
Începând de duminică, cetăţenii românii care călătoresc către sau dinspre statele membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră
România 29 Martie 2024, 09:21

Începând de duminică, cetăţenii românii care călătoresc către sau dinspre statele membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră

"Apel matinal" - Invitat: Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Începând de duminică, cetăţenii românii care călătoresc către sau dinspre statele membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră
România va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică
România 29 Martie 2024, 08:42

România va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică

Ca în fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, ora 3 va deveni ora 4.

România va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică