Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Martie 2021
Vizualizari: 1428
Comentează add

A 8 Târgu Mureş – Târgu Neamţ : Documentaţia pentru tronsonul de munte avansează greu. Ce tronsoane din A 8 pot fi finanţate prin PNRR?

Autostrada Unirii A 8: Asociaţiile civice din Moldova anunţă noi proteste

alex-lancuzov

FOTO Studii Geotehnice pentru Studiul de Fezabilitate A7. SURSA FOTO: CNAIR

Asociaţiile civice din Moldova anunţă proteste la începutul lunii viitoare ca urmare a întârzierilor repetate în derularea contractului pentru realizarea documentaţiei tehnice pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ de pe Autostrada Unirii A 8.


Ultimul termen pe care l-a anunţat proiectantul (din Spania) pentru predarea acestui segment de 200 km. este 25 iulie, respectarea calendarului asumat fiind condiţie esenţială pentru ca cel puţin două tronsoane de pe A 8 să fie incluse la finanţare prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă ( PNRR) explică pentru RRA, Cătălin Urtoi, vice -preşedintele Asociaţiei Împreună pentru Autostrada A 8 :

,,Capetele pe Târgu Neamţ - Târgu Mureş care ar fi totuşi avansate pentru că acolo s-au finalizat studiile geo, şi mă refer aici la Târgu Mureş, Miercurea Nirajului şi de Târgu Neamţ la Moţca, numai că acolo dacă SF-ul nu va fi gata integral, atunci va fi puţin probabil ca să putem finanţa prin PNRR. De asemenea, mă refer şi la tronsonul de la Leţcani până la Târgu Frumos, e un tronson de 38 km, un tronson cu mari probleme, cel mai aglomerat tronson din toată Moldova."


În privinţa segmentului de 100 de km. de pe A 8 între Târgu Neamţ- Iaşi şi vama Ungheni, Ministerul Transporturilor va anunţa proiectantul desemnat până la sfârşitul săptămânii.

Una dintre condiţiile obligatorii pentru finanţare prin PNRR, este terminarea lucrărilor până la sfârşitul anului 2026.


(RS)


Etichete exclusiv onlineAutostrada Unirii A 8protestemoldova(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live