Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri parlamentare 2020. Dezbateri electorale Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

2 Februarie 2019
Vizualizari: 1031
Comentează add

Câştigătorii licitaţiei pentru construcţia loturilor 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu-Piteşti vor fi anunţaţi în cel mult două săptămâni.

Autostrada Sibiu-Piteşti: Anunţarea câştigătorilor pentru loturile 1 şi 5

alex-lancuzov

Foto: Arhivă.

Câştigătorii licitaţiei pentru construcţia celor 2 tronsoane de la capetele autostrăzii Sibiu-Piteşti vor fi anunţaţi în cel mult două săptămâni, aşa că sunt şanse ca lucrările să înceapă anul acesta şi ar urma să fie încheiate în cinci ani.

Nu se ştie însă cât va dura construcţia loturilor care străbat zona de munte, mai dificil de realizat. Pentru acestea licitaţia ar urma să fie lansată în martie, potrivit CNAIR.


Reporter: Alexandru Lancuzov - Anunţarea câştigătorilor pentru loturile 1 şi 5 adică loturile de la capetele autostrăzii a tot întârziat, motivul oficial fiind acordul de mediu care a fost emis de-abia în urmă cu o lună.

Practic, peste câteva zile vor fi anunţate asocierile desemnate să construiască tronsonul Sibiu-Boiţa de 13 km şi o durată de proiectare şi execuţie de 4 ani, respectiv tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş, de 30 de km şi 5 ani pentru proiectare şi execuţie de la data semnării contractului.

Însă cele mai dificile segmente sunt loturile 2 şi 3, cu o lungime totală de 67 de km, pentru care se estimează că licitaţiile vor fi lansate în această primăvară, explică Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR:


Alin Şerbănescu: 'Am decis scoaterea la licitaţie a unor studii geosuplimentare, atât pentru secţiunea 2, cât şi pentru secţiunea 3. Anul acesta trebuie finalizate aceste studii geosuplimentare, astfel încât în momentul în care scoatem caietele de sarcini la licitaţie tot pentru proiectare şi execuţie să nu mai existe niciun fel de pretext să nu se lucreze conform cu normativele. În luna martie ar trebui să fie lansate în licitaţie loturile 2 şi 3, într-adevăr sunt cele mai complexe, cele mai complicate loturi, pentru că sunt preponderent în zona montană. Tocmai de aceea constructorii de aici trebuie să aibă o capacitate foarte mare, inclusiv capacitate logistică, pentru că se vor transporta efectiv în munte tot ce înseamnă materiale".


Reporter: Autostrada A1 Sibiu-Piteşti are o lungime totală de 120 de km şi un cost estimat de 3 miliarde de euro, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene.


Etichete Câştigătorii licitaţieiconstrucţia loturilor 1 şi 5autostrada Sibiu-Piteşticnairalin serbanescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live