Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

5 Februarie 2016
Vizualizari: 989
Comentează add

Noua crăpătură din apropierea viaductului de la Aciliu este încă în fază incipientă și are o lungime de aproape zece metri.

Autostrada A1 crapă din nou

carmen-vulcan-sibiu

Fisura pe A1, la kilometrul 275 Aciliu. Foto: Arhivă/Alex Lancuzov.

Pe A1, pe porțiunea de autostradă închisă dintre Săliște și Cunța, a mai apărut o fisură, de-această dată în zona viaductului de la Aciliu, la aproximativ 2 km distanță de bucata de autostradă care a fost demolată anul trecut, au descoperit pe teren jurnaliștii de la un ziar local din Sibiu.

În schimb nu au găsit în teren nici un indiciu care să susțină afirmațiile, făcute acum două zile, de noul director al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, Cătălin Homor, care declara, într-o conferință de presă, că fisura din zona demolată s-a extins pe o distanță de 300 de metri.

”Acea fisură s-a extins cu vreo trei sute de metri. Pur și simplu a apărut, s-au produs niște fenomene de tasare la același nivel cu cele înregistrate pe cei 200 de metri. Există un strat de piatră spartă care nu a fost executat conform proiectului și acest strat îl regăsim pe o porțiune cu o lungime de 600 de metri, fapt ce a permis apariția acestei crăpături. Ne așteptăm ca fisura să rămână izolată pe acea porțiune”, declara miercuri, 3 februarie, Cătălin Homor într-o conferință de presă susținută la București.

Noua crăpătură din apropierea viaductului de la Aciliu este încă în fază incipientă și are o lungime de aproape zece metri. Ea se întinde  pe banda 1 de circulație, de-a lungul marcajului care delimitează banda de urgență. Alături de fisură este vizibilă, cu ochiul liber, și o tasare a terasamentului, care a început să o ia la vale.

Până la această oră (ora 12.00), CNADNR nu a oferit niciun punct de vedere referitor la noua crăpătură din autostrada Sibiu-Orăștie, tronsonul Săliște-Cunța.

Acest tronson, cu o lungime de 22 de km, a fost închis circulației din luna septembrie anul trecut, iar o porțiune de 200 de metri, unde au apărut crăpături, a fost demolată.


Etichete autostradăA1crapatura pe A1stiri sibiufisuri pe autostrada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live