Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Mai 2019
Vizualizari: 902
Comentează add

Autostrada Ploieşti-Braşov ar urma să fie construită în parteneriat public-privat şi va avea o valoare a investiţiei de 1,4 miliarde de euro.

Autostrada Ploieşti-Braşov

florin-lepadatu

 

Autostrada Ploieşti-Braşov ar urma să fie construită în parteneriat public-privat şi va avea o valoare a investiţiei de 1,4 miliarde de euro.

Proiectarea ar trebui să dureze un an, iar execuţia 3. Marţi, la sediul Guvernului, au avut loc discuţii pregătitoare legate de negocierea şi finalizarea contractului acestei autostrăzi.

Preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, a explicat că aportul partenerului public la această investiţie este de 25%, iar restul de 75% este al asocierii dintre două firme, una din China şi cealaltă din Turcia.

Ion Ghizdeanu: "Proiectul este conceput în baza traficului şi a studiilor de trafic, efectuate acum câţiva ani, şi are de asemenea în el o profitabilitate de aproape 10%, ceea ce a asigurat interesul investitorilor străini.

O altă dată importantă este că proiectul prevede o bonificaţie în cazul în care proiectul este terminat mai devreme, respectiv în loc de patru ani, trei ani, doi ani, o să vedem cât de repede, dar de asemenea şi o penalitate dacă întârzie, în jur de 100 de milioane de euro pe an."

Premierul Viorica Dancilă a spus, la începutut săptămânii, că autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov va fi primul proiect de infrastructură în parteneriat public-privat.

În maximum o lună urmează să fie anunţaţi câştigatorii.

Imediat după procedura de desemnare a constructorului, va începe şi lucrarea.

Construcţia va fi supervizată la termene şi calitatea execuţiei de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, conform Rador.


Etichete Autostrăzidrumuritrafic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live