Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

28 Iunie 2015
Vizualizari: 1166
Comentează add

Autoritățile din Kuweit au anunțat că autorul atentatului sinucigaş de acum două zile era cetățean saudit.

Autorul atentatului din Kuweit, identificat

catalin-gombos

Atentat terorist în Kuweit. Foto: kuna.net.kw.

Autorul atentatului sinucigaş de acum două zile din Kuweit era cetăţean saudit, au anunţat, astăzi, autorităţile.

Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic, în numele căruia, în aceeaşi zi, au mai avut loc atacuri teroriste în Tunisia şi în Franţa.

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacul care a vizat o moschee frecventată de şiiţii din Kuweit.

Şiiţii sunt văzuţi de jihadişti drept apostaţi, şi au fost ţinta atacurilor acestora şi în alte ţări, precum Irakul, Siria, Yemenul sau Libanul. Kuweitul - ţară cu populaţie preponderent sunnită - a fost, în general, ferit până acum, de atacuri teroriste, însă în ultimii ani presa internaţională a scris frecvent despre cetăţeni kuweitieni care fie s-au alăturat grupărilor jihadiste, fie au contribuit la finanţarea acestora.

Atacul de vineri a fost revendicat de Statul Islamic. În aceeaşi zi, adepţi ai grupării jihadiste au lansat atacuri şi în Tunisia, unde a fost vizată o zonă frecventată de turişti, şi în Franţa.

Marea Britanie a avertizat că astfel de atacuri ar mai putea avea loc, iar agenţiile de turism au început, deja, să evacueze cetăţenii străini din Tunisia, ţară care se confruntă cu o creştere a numărului de extremişti musulmani.

Mulţi dintre aceştia s-au alăturat unor grupări militante din Siria, Irak şi Libia, însă există şi celule locale care au lansat mai multe atacuri în ultimii ani, după schimbarea de regim adusă de 'primăvara arabă'.

În sfârşit, în Franţa, un bărbat a fost decapitat vineri; şi această ţară a fost afectată în ultima perioadă de atacuri ale islamiştilor, cel mai grav vizând, la începutul anului, sediul săptămânalului de umor "Charlie Hebdo".


Etichete Kuweitatentat teroriststat islamiccetatean sauditTunisiaFrantamoscheesiitiSiriaIrakLibanMarea BritanieislamistiCharlie Hebdo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live