Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Decembrie 2018
Vizualizari: 363
Comentează add

Autorul atentatului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, Cherif Chekatt, urmărit de două zile de sute de poliţişti, a fost împuşcat mortal joi seară.

Autorul atentatului de la Strasbourg, împuşcat mortal

florin-lepadatu

 

Autorul atentatului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, Cherif Chekatt, urmărit de două zile de sute de poliţişti, a fost împuşcat mortal joi seară în oraşul de la frontiera cu Germania, relatează France Presse.

El a fost ucis în cartierul Neudorf, din sudul oraşului, unde a crescut şi unde i s-a pierdut urma marţi seară după atacul său sângeros.

În zonă a fost deplasat joi seară un foarte important dispozitiv de poliţie.

Jihadistul a fost reperat în jurul orei 20.00 GMT de trei poliţişti în timp ce "mergea fără ţintă" pe stradă, a precizat ministrul de interne, Christophe Castaner, sosit la Strasbourg în cursul serii.

Ei au încercat să-l interpeleze, dar el s-a întors cu faţa la poliţişti şi a deschis focul.

"Ei au ripostat imediat şi l-au neutralizat pe atacator", a adăugat el.

Cherif Chekatt "făcea parte dintre soldaţii Statului Islamic", a anunţat la puţin timp după moartea sa, agenţia de propagandă a organizaţiei jihadiste Statul Islamic, AMAQ.

Apelurile martorilor au fost hotărâtoare în acest caz.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, o femeie a anunţat că a văzut după-amiază un bărbat care semăna cu fugarul, rănit la braţ.

Apoi au fost găsite urme de sânge, iar o serie de imagini video le-au permis poliţiştilor să stabilească cu certitudine că este vorba despre fugar.

Peste 700 de membri ai forţelor de ordine se aflau în căutarea atacatorului care a ucis trei persoane, printre care şi un turist thailandez, şi a rănit 13 marţi seară, la Târgul de Crăciun, în centrul istoric al Strasbourgului.

Mai multe operaţiuni ale poliţiei se desfăşuraseră deja în Neudorf înainte de găsirea şi anihilarea bărbatului.

 

Etichete Strasbourg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live