Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Octombrie 2017
Vizualizari: 733
Comentează add

Cei care pun în funcţiune construcţii fără s-o obţină nu mai beneficiază de nici un fel de termen de graţie, ci riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Autorizaţia de securitate la incendiu a devenit obligatorie

radiojurnal

Foto: IGSU.

Autorizaţia de securitate la incendiu este obligatorie de astăzi, iar cei care pun în funcţiune construcţii fără s-o obţină nu mai beneficiază de nici un fel de termen de graţie, ci riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

În primele opt luni ale anului, la nivel naţional au fost depuse aproape 23.000 de solicitări, iar inspectorii pentru situaţii de urgenţă au emis doar aproximativ 3.600 de avize şi 2.000 de autorizaţii de securitate la incendiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, căpitanul Cătălin Chirca: Punerea în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente, la care s-au executat lucrări de modificare sau schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancţiunilor contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei. În cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, sancţiune care nu este condiţionată de existenţa aurotizaţiei de securitate la incendiu.


Realizator: În primele opt luni ale anului, inspectorii ISU au efectuat peste 27.000 de controale şi aplicat peste 9.500 de amenzi, în valoare totală de 12 milioane de lei.


Etichete avizeigsuAutorizaţia de securitate la incendiu a devenit obligatorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live