Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

20 Octombrie 2016
Vizualizari: 1268
Comentează add

Cetăţenii ar urma să plătească 2 lei la fiecare plin, plus un impozit diferenţiat pe norma de poluare a motorului

Autorităţile vor să înlocuiască timbrul de mediu cu o taxă pe combustibil

bogdan-predescu

Ministrul Mediului Cristiana Paşca Palmer Foto: Arhivă

Autorităţile intenţionează să înlocuiască timbrul de mediu cu o taxă pe consumul de combustibil, care să fie de aproape 2 lei la fiecare plin. La acest calcul se adaugă o impozitare diferenţiată a maşinilor în funcţie de norma de poluare a motorului - anunţă ministrul mediului, Cristiana Paşca Palmer.

Pe de altă parte, ea precizează că acum se lucrează la un punct de vedere referitor la propunerea de eliminare a timbrului de mediu, care - în opinia sa - ar trebui înlocuit, nu anulat.

"Pentru mine este o decizie, într-un fel justificată, dacă ne gândim doar la principiul că trebuie să reducem taxele pentru populaţie. Dar, pe de altă parte, eliminarea timbrului de mediu în forma actuală, fără să punem altceva în loc, are consecinţe nefaste, atât pentru instituţia fondului de mediu, din care finanţăm toate aceste programe - Rabla Plus, Rabla Clasic - toate celelalte programe pe care le-am lansat anul acesta - Casa Verde.

Or, timbrul de mediu este o sursă foarte importantă de venit la Fondul de mediu, asigură 45% din bugetul Fondului de mediu.", a spus ea.

Declaraţiile ministrului mediului au fost făcute astăzi, la Romaero Băneasa, unde a început o noua ediţie a Salonului Auto de la Bucureşti - un eveniment la care sunt expuse, timp de 10 zile, cele mai noi modele de maşini intrate pe piaţa de la noi din ţară, a transmis reporterul Radio România Actualităţi, Bogdan Predescu.


Etichete Cristiana Paşca PalmerMinisterul Mediuluitimbrul de mediuRabla PlusRabla ClasicCasa VerdeSalonul Auto Bucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live