Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

21 Mai 2015
Vizualizari: 915
Comentează add

Numărul cererilor de azil în Ungaria în primele patru luni ale acestui an l-a depăşit pe cel înregistrat pe tot parcursul anlui 2014, anunţă Oficiul pentru Imigraţie şi Cetăţenie.

Autorităţile ungare, asaltate de cererile de azil

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Parlamentul ungar. Foto: parlament.hu

În Ungaria, numărul solicitărilor de azil în primele patru luni ale acestui an l-a depăşit pe cel al cererilor înregistrate pe tot parcursul anului trecut.

Anunţul survine demersului iniţiat recent de guvernul de la Budapesta, care a început o acţiune de consultare a populaţiei în privinţa imigranţilor ilegali.

Guvernul vrea să afle dacă cetăţenii sunt de acord ca solicitanţii de azil să fie reţinuţi şi trimişi înapoi sau să fie obligaţi să lucreze pentru acoperirea cheltuielilor legate de întreţinerea lor.

Directorul Oficiului pentru Imigraţie şi Cetăţenie din Ungaria, Zsuzsanna Végh, a declarat pentru postul public de televiziune M1 că la instituţia pe care o conduce au fost înregistrate în primele patru luni ale anului peste 46.000 de solicitări de azil, fiind deja depăşit numărul celor primite pe tot parcursul anului trecut, când au fost înaintate 42.777 de astfel de cereri.

Zsuzsanna Végh a precizat că în primele două luni ale anului, cele mai multe dintre persoanele care au înaintat cereri de azil autorităţilor ungare plecaseră din Kosovo, dar din martie a început să se înregistreze o creştere a numărului solicitanţilor din Siria, Afganistan şi Irak.

Potrivit unor informaţii prezentate de autorităţi, aproximativ 27.000, adică 57% dintre cei care au trecut ilegal frontiera în Ungaria din ianuarie şi până la sfârşitul lunii aprilie plecaseră din Kosovo aproape 8.000 din Afganistan, 6.200 din Siria, iar peste 1.700 din Irak. 


Etichete Ungariacereri de azilOficiului pentru Imigraţie şi Cetăţenie din UngariaZsuzsanna VéghKosovoSiriaAfganistanIrakimigranţilor ilegali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live