Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2020
Vizualizari: 421
Comentează add

Președintele AEP, Florin Mitulețu Buică, a declarat pentru Radio România Actualități că vor fi luate toate măsurile de protecție necesare.

"Autoritățile sunt pregătite pentru alegerile locale din 27 septembrie"

radiojurnal

Foto: roaep.ro

Autoritățile sunt pregătite pentru alegerile locale de la 27 septembrie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mitulețu Buică, a declarat, cu puțin timp în urmă pentru Radio România Actualități, că vor fi luate toate măsurile de protecție necesare:


Florin Mitulețu Buică: Avem o reglementare la nivel de lege şi hotărâre de guvern cu privire la materialele sanitare de protecţie pentru membrii birourilor sectiilor de votare, cât şi pentru alegători. Vorbim de măști, mănuși și dezinfectanți pentru personalul secțiilor de votare, cât și de măști și dezinfectanţi pentru cetățenii care se prezintă la vot. În această perioadă suntem în contact cu Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne. Vom stabili care sunt regurile specifice pentru ziua votării. În concluzie, pentru perioada electorală, cât și pentru perioada de campanie electorală fiind deja existente reglementări, avem stare de alertă, avem toate aceste măsuri de distanțare fizică și de protecție, mască, dezincfectanţi la intrări în clădiri, sedii ale instituțiilor publice, avem și măsurarea temperaturii, deci suntem pregătiți cu excepția reglementărilor care vor trebuie făcute pentru ziua votului.


Realizator: Declaraţie făcută astăzi după ședința Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activității de organizare a alegerilor locale din acest an.


Etichete aepalegeri localecoronavirus(RS)florin mituletu buica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live