Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNĂ DIMINEAŢA, ROMÂNIA! – ORASELE UNIRII Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Iunie 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

Autoritățile ruse spun că au aflat despre propunerea de dialog a Germaniei și Franței, dar că așteaptă clarificări și vor să vadă dacă toate statele Uniunii Europene o vor sprijini

Autoritățile ruse spun că așteaptă clarificări privind propunerea de dialog

florin-lepadatu

    Foto: Arhivă.

Autoritățile ruse spun că au aflat despre propunerea de dialog a Germaniei și Franței, dar că așteaptă clarificări și vor să vadă dacă toate statele Uniunii Europene o vor sprijini.
 
Reacția Moscovei, în relatarea corespondetului RRA Alexandr Beleavschi.
 
Reporter: Kremlinul apreciază pozitiv inițiativele ce ar permite angajarea unui dialog între Bruxelles și Moscova, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitri Peskov, comentând informațiile din mass media potrivit cărora cancelarul german, Angela Merkel, a susținut necesitatea ca Uniunea Europeană să angajeze un dialog la vârf direct cu Rusia, idee sprijinită și de Franța.
 
Președintele Vladimir Putin, a afirmat Peskov, este adeptul înființării unui mecanism de dialog și contacte între Moscova și Bruxelles, necesar, în opinia Rusiei, anbelor părți.
 
În același timp, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a precizat că Moscova doar a auzit despre inițiativa Franței și Germaniei și așteaptă clarificări în legătură cu scopurile și agenda summitului și dacă ideea este susținută și de ceilalți membri ai UE.
 
Pe de altă parte, șeful diplomației ruse a subliniat că este greu de înțeles cum se corelează ideea unui summit Rusia-UE cu cea a noii politici a Uniunii Europene față de Rusia, ce se discută la actualul summit UE și care este bazată pe cele trei principii formulate de șeful diplomației europene, Josep Borrell: respingere, descurajare și implicare.
 
Moscova a declarat deja că aceste principii nu pot fi așezate la baza unei relații între Rusia și UE, transmite Rador.
 

Etichete RusiaUniunea Europeanădialog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live