Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 921
Comentează add

În jur de 10 mii de cazuri de copii abuzaţi în familii au fost înregistrate anul trecut în România.

Autorităţile române vor să înfiinţeze instituţia Avocatul Copilului

radiojurnal

 

În jur de 10 mii de cazuri de copii abuzaţi în familii au fost înregistrate anul trecut în România, un trend crescător faţă de anii anteriori. Avocatul Copilului, o instituţie nouă, separată, independentă, ar putea trage la răspundere celelalte instituţii din domeniu dacă nu îşi fac treaba.

"Există instituţii care au atribuţii limitate pe bucăţica lor, dau exemplu cel legat de copiii din centrele de plasamant, în care autoritatea are un rol de a controla felul în care sunt respectate standardele, dacă personalul este suficient, dacă personalul răspunde nevoilor copilului, dacă copiii sunt îngrijiţi cum trebuie şi merg la şcoală, dacă asistentul maternal, în cazul în care este acolo, oferă copiilor ceea ce are ca şi obligaţie. Ce face Avocatul Copilului? Primeşte orice sesizare pe care un copil i-o poate adresa vizavi de felul în care una dintre instituţii nu a făcut ceea ce trebuia prin lege", susţine Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. 

În luna în octombrie, Guvernul a aprobat înfiinţarea Avocatului Copilului  - structură care se va ocupa exclusiv de protecţia drepturilor copilului şi care-i dă acestuia posibilitatea să facă plângere direct către instituţie. În prezent există astfel de entităţi în 40 de state.


Etichete copiiabuzlegeindependenţăAvocatul Copiluluistatinstituţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live