Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Campionatul European de Handbal Feminin: ROMÂNIA – UNGARIA Miercuri, 12 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1154
Comentează add

Un oficial al Vaticanului a menţionat că în discuţiile de la Bucureşti cu ministrul român de externe a abordat şi îngrijorările populaţiei catolice din România.

Autorităţile române şi Vaticanul pregătesc o vizită a Papei în România

carmen-gavrila

Papa Francisc. Foto: Arhivă/Elena Postelnicu.

Autorităţile române şi Vaticanul pregătesc o vizită a Suveranului Pontif în România. Anunţul a fost făcut la Bucureşti de secretarul Sfântului Scaun pentru relaţiile cu statele, Paul Richard Gallagher, care s-a întâlnit cu ministrul de externe, Teodor Meleşcanu. 

Nici ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi nici oficialul de la Vatican nu au oferit o dată exactă a vizitei Papei Francisc în România, dar au confirmat că se fac pregătiri. 

"Luând în considerare simbolismul deosebit de important al evenimentului, inclusiv pentru reprezentanţii tuturor religiilor, am agreat să depunem eforturi coordonate pentru ca această vizită deosebit de importantă să fie organizată în cele mai bune condiţii", a declarat Teodor Meleşcanu. 

Secretarul pentru relaţiile cu statele al Sfântului Scaun, Paul Richard Gallagher, este, practic, ministrul de externe al Vaticanului, iar conform cutumelor diplomatice, ministrul de externe îl precedă în vizită pe şeful statului, în acest caz, Suveranul Pontif.   

Oficialul de la Vatican a menţionat că în discuţiile cu ministrul român de externe a abordat şi îngrijorările populaţiei catolice din România, dar şi din lume şi a explicat că Sfântul Scaun doreşte să contribuie la viitorul Europei. De altfel, şi ministrul Teodor Meleşcanu a declarat că România şi Sfântul Scaun au viziuni similare în ce priveşte viitorul Europei, migraţia şi vecinătatea estică.


Etichete Paul Richard GallagherTeodor MeleşcanuPapa Francisccatolicevizită

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live