Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 250
Comentează add

Depistarea timpurie a infectării este importantă atât pentru limitarea răspândirii virusului, cât și pentru a beneficia rapid de tratamentul adecvat, subliniază specialiștii.

Autoritățile promit mai multe teste COVID-19

radiojurnal

  Foto: Pixabay.com

România a înregistrat ieri 12.082 de cazuri noi de COVID, cel mai mic număr din ultima săptămână, însă cu 50% mai mare față de cel raportat lunea precedentă.

Numărul mai mic de infectări vine dintr-o testare redusă, astfel că rata de pozitivare a testelor rămâne mai mare de 30%.

Autoritățile au promis însă că zilele acestea se vor face cel mai multe teste de până acum. 

Depistarea timpurie a infectării este importantă atât pentru limitarea răspândirii virusului, cât și pentru a beneficia cât mai rapid de tratamentul adecvat - au subliniat specialiștii în repetate rânduri, iar autoritățile au anunțat că în acest val al pandemiei medicii de familie vor avea mai multe atribuții.
 
În acest moment aproximativ 3.800 de medici de familie din întreaga țară îi pot testa pe oameni în cabinetele proprii, fără niciun cost pentru pacient.
 
Lista celor care oferă acest serviciu este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății.
 
În plus, pentru zona București - Ilfov, unde sunt și cele mai multe cazuri zilnic, iar cererea de testare este mare, 28 de spitale au de astăzi centre de recoltare a probelor biologice, altfel spus, celor 20 deschise în urmă cu două zile li se mai adaugă opt.
 
Pentru o identificare mai ușoară, pe pagina de internet a Direcției de Sănătate Publică există o hartă a centrelor.
 
Aici se pot prezenta însă doar pacienții cu simptome ușoare și care se pot deplasa cu mijloace personale, nu cu transportul în comun.
 
Înaintea prezentării la recoltare este însă obligatorie înscrierea la DSPMB, telefonic sau online, dar și primirea unui mesaj de confirmare. După recoltare, persoana așteaptă la domiciliu rezultatul testului.
 
Pacienții care au un test pozitiv se pot deplasa la centrele de evaluare COVID pentru a fi consultați şi că să primească tratamentul necesar.
 
Ministerul Sănătății are pe site-ul propriu și o hartă a acestor centre de evaluare. În plus, le transmite celor care au forme severe de boală și la care simptomele se manifestă agresiv să apeleze numărul unic de urgență 112.

Etichete testecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live