Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

18 Noiembrie 2020
Vizualizari: 141
Comentează add

Autoritățile pregătesc strategia de vaccinare anti COVID-19

oana-bala

 Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Autoritățile pregătesc o creștere a capacității de primire a pacienților în secțiile de terapie intensivă, unde se așteaptă 200 de noi locuri săptămâna viitoare, dar și strategia de vaccinare anti COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a precizat ieri că au fost stabilite măsurile generale pentru această acțiune și a solicitat instituțiilor responsabile să comunice clar și transparent și să combată dezinformarea.

Şeful statului a insistat pentru unirea eforturilor, astfel încât campania de vaccinare să permită o cât mai rapidă revenire la o viață normală, după cum relatează Oana Bâlă.

Reporter: Strategia de vaccinare anti COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare, a declarat președintele Klaus Iohannis și a precizat că autoritățile au început organizarea implementării acesteia. Astfel, au fost stabilite măsurile generale pentru vaccinare, iar șeful statului le-a solicitat autorităților să comunice clar și transparent și să combată dezinformarea.

Klaus Iohannis: Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație, stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. Este vorba într-o primă fază de personalul medical, de cei aflați în grupele de risc, dar și de lucrătorii din sectoare esențiale, precum educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă și alimente.

Reporter: Președintele Klaus Iohannis s-a declarat optimist că România va depăși criza sanitară și a spus că deja se văd efectele măsurilor luate. El a anunțat că se va întâlni astăzi la Palatul Cotroceni cu experții din domeniul sanitar pentru o discuție pe tema echipamentelor specifice secțiilor de terapie intensivă.

(PH)

 


Etichete strategia de vaccinare anti COVID-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live