Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

25 Martie 2020
Vizualizari: 753
Comentează add

Autorităţile îi încurajează pe români să doneze în continuare sânge

adriana-turea

Foto: anp.gov.ro.

Autorităţile îi încurajează pe cetăţeni să doneze în continuare sânge. Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România atrage atenţia că donarea de sânge a scăzut semnificativ, iar lipsa sângelui va avea impact devastator asupra întregului sistem de sănătate. Adriana Turea explică:
 
Reporter: Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, Radu Gănescu, a explicat că lipsa donatorilor de sânge este exemplificată printr-o criză a pacienților cu boli rare, boli cronice sau a pacienților acuți. De asemenea, el consideră că lipsa sângelui va avea un impact devastator asupra întregului sistem de sănătate.
 
Radu Gănescu menționează că de transfuzii vor avea nevoie inclusiv cazurile grave de COVID-19, ce ar putea să apară. În acest context, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a menționat că și în condițiile actuale, de restricții, persoanele care pot dona sânge sunt rugate să o facă în continuare.
 
Raed Arafat: Colegii din centrele de transfuzie sanguină ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acțiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situația în care ne aflăm la acest moment, să știți că restul bolilor continuă să existe și au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine. Această prevedere în ordonanța militară este în mod deosebit ca să atragem atenția că această activitate este extrem de necesară.
 
Reporter: Doctor Raed Arafat a adăugat că centrele de donare de sânge sunt deschise.

(PH)

Etichete donare de sangeCoaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din RomâniaRaed Arafat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live