Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

2 Martie 2021
Vizualizari: 181
Comentează add

Autorităţile franceze au luat măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

Autorităţile franceze au luat măsuri pentru accelerarea vaccinării

razvan-stancu

 Paris, Franța. Foto: Arhivă/ Thomas SAMSON/ AFP

Autoriăţile franceze au luat măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare, pe fondul îngrijorărilor cu privire la noile tuplini ale coronavirusului.

În Franţa s-au întregistrat, până acum, peste 3,8 milioane de contaminări şi 87.000 de decese.


Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - "Înalta Autoritate pentru Sănătate, din Franţa, a decis, azi dimineaţă, că toate cele trei vaccinuri anti-COVID avizate până în prezent în Europa pot fi administrate de farmacişti, asistenţi medicali şi, respectiv, moaşe - în cazul femeilor însărcinate. Până acum, aceştia puteau face injecţii doar cu AstraZeneca, Pfizer şi Moderna fiind exclusiv de competenţa medicilor. În plus, Înalta Autoritate pentru Sănătate recomandă că farmaciştii pot prescrie toate vaccinurile anti-COVID, mai puţin femeilor însărcinate şi persoanelor care suferă de boli de sânge, pentru a putea fi aplicate, recomandările sale trebuie aporobate de Guvern. Între timp, ministrul sănătăţii a anunţat că a fost extinsă limita de vârstă pentru vaccinul britanic AstraZeneca, de acum înainte cu el pot fi vaccinate şi persoanele cu vârste între 65 şi 75 de ani şi nu doar cei de până în 64 de ani, cum fusese recomandarea iniţială. Măsurile au ca scop accelerarea vaccinări, a cărei lentoare este foarte criticată în Franţa. Până acum, vaccinarea anti-COVID se făcea doar în spitale şi în centre special amenajate, iar de săptămâna trecută au fost autorizaţi şi medicii de familie să-şi vaccineze, într-o primă etapă, pacienţii cu boli cronice, cu vârste cuprinse între 50 şi 64 de ani şi doar cu vaccinul AstraZeneca.", conform Rador.


Etichete parisfranţa(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live