Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 304
Comentează add

Autoritățile franceze ar putea reduce perioada de izolare la domiciliu

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

  Paris. Foto Thomas SAMSON / AFP

Autoritățile din Franța intenționează să înjumătățească perioada de 14 zile de izolare la domiciliu a persoanelor depistate pozitiv la testul de coronavirus, pe care francezii oricum nu o prea respectă. În plus, specialiștii au constatat că virusul se răspândește mai puțin după prima săptămână.
 
Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman - Consiliul Ştiințific, care sfătuiește Guvernul Franței de la începutul epidemiei, este de acord cu reducerea perioadei de izolare a persoanelor potențial contagioase, a anunțat astăzi ministrul sănătății, Olivier Véran, într-un interviu acordat postului public de radio France Inter:
 
Olivier Véran: Suntem mai contagioși în primele cinci zile după apariția simptomelor sau după ce testul a ieşit pozitiv. Ulterior, această contagiozitate scade semnificativ, iar după o săptămână ea devine foarte-foarte slabă, chiar dacă este încă prezentă. Constatăm că foarte mulți nu respectă carantina de 14 zile și sperăm ca francezii să dea dovadă de mai multă înțelegere când vor trebui să stea izolați o perioadă mai scurtă, dar care să fie strict respectată, pentru a limita răspândirea virusului.
 
Reporter: Această măsură și alte modificări ale politicii sanitare de gestionare a epidemiei vor fi discutate și decise vineri, în Consiliul de Apărare și Securitate Națională, prezidat de președintele Emmanuel Macron.
 
(PH)

Etichete Frantaizolare la domiciliucovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live