Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

29 Noiembrie 2020
Vizualizari: 211
Comentează add

Autorităţile din Italia solicită cetăţenilor să manifeste prudenţă sporită

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Italia a relaxat de azi restricţiile în câteva regiuni, unde măsurile sanitare au dus la scăderea riscului de contaminare. Europa a depăşit pragul de 400.000 de decese de COVID, iar Italia rămâne printre ţările cu cel mai mare număr de morţi, după Marea Britanie şi înaintea Franţei, iar spitalele sunt încă sub presiune. Elena Postelnicu transmite de la Roma.

Reporter: De la miezul nopţii, din zone roşii, regiunile Lombardia, Piemonte din nord şi Calabria  din sudul Italiei au devenit portocalii.
 
Nu se deschid încă restaurantele, barurile şi cofetăriile, ci doar unele magazine, saloanele de frumuseţe şi cele de tatuaje, în vreme ce cetăţenii se pot deplasa liberi numai în interiorul localităţii de rezidenţă, nu însă şi în afară.
 
Zonele portocalii, nouă în prezent în Peninsulă, indică oricum o zonă cu risc ridicat. Regiunile Toscana, Abruzzo, Campania, Valle d'Aosta şi provincia Bolzano rămân deocamdată în zona roşie, în vreme ce Sicilia şi Liguria au trecut la zone galbene.
 
Există însă regiuni în care guvernatorii impun restricţii sau oferă libertăţi cetăţenilor în afara măsurilor impuse de guvern.
 
Luca Zaia din Veneto, zonă galbenă, deschide de astăzi şi marile magazine, însă nu şi centrele comerciale, închise la nivel naţional la sfârşit de săptămână, stabilind o limită de un cumpărător la fiecare 20 de metri pătraţi.
 
În Italia, măsurile anti-COVID par să funcţioneze la maxim, însă incidenţa cazurilor pozitive este încă prea mare, iar situaţia în spitale este critică, motiv pentru care autorităţile solicită cetăţenilor să manifeste prudenţă sporită.
 
(PH)
 

Etichete Italiaautoritatiprudenta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live