Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 189
Comentează add

Autorităţile din Insulele Canare cer ajutorul, avertizând că nu mai pot face față migranților care vin în număr din ce în ce mai mare.

Autorităţile din Insulele Canare, covârșite de numărul emigranților

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Autorităţile din Insulele Canare cer ajutorul Guvernului central de la Madrid, avertizând că nu mai pot face față migranților care vin în număr din ce în ce mai mare.

Mulți au fost găzduiți în hotelurile care, în urmă cu numai câteva luni erau pline de turiști din nordul Europei, dar peste 2.000 dorm, de mai multe săptămâni, într-un port. Corespondenta noastră în Spania, Annamaria Damian, vine cu detalii.

Reporter: Autoritățile locale și regionale și asociațiile fac tot posibilul ca imigranții, sosiţi în Insulele Canare în ultimele două luni, să aibă condiții minime de igienă și mâncare, însă nu mai fac față presiunii. Aceasta s-a mărit în special în Portul Arguineguín, în insula Gran Canaria. Ieri, în Parlament, deputata Ana Oramas de la formațiunea Coaliția pentru Canare a reproşat Guvernului spaniol că nu face niciun efort pentru controlarea situației şi a amintit că populația din insule se confruntă ea însăși cu o criză economică gravă, din cauza prăbușirii turismului în această pandemie.

Ana Oramas: Avem jumătate din populația activă în șomaj și fără speranță, o dramă umanitară. Nu avem capacitate de primire şi sunt 6.000 de oameni adăpostiți în hoteluri. Nu este mâncare. Nu sunt locuri de muncă. Suntem Spania, suntem Europa sau trebuie ca Insulele Canare să aibă un partid separatist pentru ca acest guvern să le bage în seamă?

Reporter: 200 dintre imigranții sosiți în marea lor majoritate din Maroc și Senegal au fost transferați într-o tabără de urgență ridicată de militari, dar numărul total al celor sosiți în arhipelagul Insulelor Canare, în acest an, depășește 18.000.


Etichete (ii)emigranticanareajutor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live