Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Iulie 2019
Vizualizari: 703
Comentează add

Autorităţile din Grecia fac eforturi pentru reglementarea situaţiei din nordul ţării, după furtuna de miercuri seară în care au murit 7 oameni, inclusiv doi turişti români.

Autorităţile din Grecia fac eforturi pentru reglementarea situaţiei

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Autorităţile din Grecia fac eforturi pentru reglementarea situaţiei din nordul ţării, după furtuna de miercuri seară în care au murit 7 oameni, inclusiv doi turişti români.

Potrivit corespondentului Radio România la Atena, curentul electric încă nerestabilit face dificilă comunicarea cu responsabilii locali din peninsula Halkidiki.

Un alt român se află printre cei 120 de răniţi, iar o echipă consulară trimisă de la Salonic acordă asistenţă la faţa locului.

Deşi vremea se anunţă rea şi pentru următoarele zile, majoritatea turiştilor au rămas în regiune, iar mulţi dintre ei ajută la remedierea stricăciunilor.

Corespondentul RRA, Michaela Lamprinidou: "Echipaje de specialitate lucrează necontenit de ieri, chiar şi în cursul nopţii, pentru a readuce curentul electric în staţiunile turistice afectate.

La acest moment, din cauza unor defecţiuni la reţeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autorităţile locale se desfăşoară încă cu dificultate, dar până diseară pagubele suferite se pare că vor fi restaurate în totalitate.

Deşi ciclonul i-a luat prin surprindere pe turişti, majoritatea din ei au preferat să rămână şi să-şi continue vacanţa şi doar foarte puţini au fost cei care au părăsit staţiunile.

Mulţi dintre aceştia s-au oferit voluntar să ajute, fiecare pe măsura posibilităţilor, fie îngrijind sau transportând răniţi, fie tăind copaci pentru a elibera drumurile sau oferind cunoştinţele lor tehnice.

În această perioadă, nordul Greciei şi centrul peninsulei rămân sub cod galben de precipitaţii intense, grindină, furtuni şi intensificări ale vântului şi de aceea se recomandă vigilenţă sporită, iar în caz de urgenţă numărul de telefon 112, disponibil gratuit de toate reţelele telefonice fixe sau mobile."


Etichete Grecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live