Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

19 Octombrie 2021
Vizualizari: 416
Comentează add

Cu o situație sanitară tot mai gravă și cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, autoritățile de la Sofia exclud ideea carantinei naționale.

Autoritățile de la Sofia exclud ideea carantinei naționale

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto - arhivă

Realizator: Cristian Bâcâin - Ucraina a raportat azi un număr record de 538 de decese de la începutul pandemiei de coronavirus, iar cazurile zilnice de infectare se apropie de 16.000. De asemenea, Cehia și Bulgaria au anunțat cele mai multe îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, de după valul epidemic din primăvară. Cu o situație sanitară tot mai gravă și cu cea mai scăzută rată de vaccinare din Uniunea Europeană, autoritățile de la Sofia exclud ideea carantinei naționale, dar și a altor restricții suplimentare, după cum transmite corespondentul nostru Petio Petkov.

Reporter: Introducere obligativității certificatului verde pentru acces la localuri, săli de sport sau instituții de cultură se lovește de opoziție sindicatelor și a proprietarilor de localuri. Experiențele din ultimele luni demonstează că organele de control nu au capacitatea și practic nu încearcă să garanteze respectarea măsurilor. Ministrul învățământului, Nikolai Dencov, a anunțat că școlile se vor închide numai dacă numărul de infectați la suta de mii în ultimele două săptămâni în județul respectiv este mai mare de 750. El a sprijinit introducerea, după o lună, a certificatului verde pentru profesori, dintre care acum sunt vaccinați numai 36%. Cei care nu se vaccinează se vor putea testa gratuit săptămânal. Spitalele au acceptat această variantă pentru personalul medical. Înăsprirea măsurilori se complică de apropierea alegerilor prezidențiale și cele parlamentare anticipate, din 14 noiembrie.


Etichete (ii)bulgariacarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live