Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

20 Iunie 2014
Vizualizari: 1344
Comentează add

Atenţionările meteorologice pentru sud-estul ţării au expirat, dar rămân încă în vigoare cele ale hidrologilor - este cod roşu de inundaţii până la ora 20:00 în judeţul Constanţa.

Autorităţile de la malul mării sunt în alertă

mona-constantinescu-constanta

Foto:  captură youtube.com 

Atenţionările meteorologice pentru sud-estul ţării au expirat, dar rămân încă în vigoare cele ale hidrologilor - este cod roşu de inundaţii până la ora 20:00 în judeţul Constanţa.

Se aşteaptă în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici cu efect de inundaţii locale, precum şi puternice eroziuni ale plajelor din zona costieră.

Mai multe localităţi au fost afectate de ploile abundente şi furtunile din ultimele 24 de ore.

Ploaia a făcut ravagii în judeţul Constanţa, porturile sunt închise, iar plajele acoperite de valurile mării, care au ajuns în unele locuri până la faleză şi care la Constanţa, Costineşti şi în sudul litoralului au creat ravene.

Peste 50 de case şi gospodării au fost inundate, dar şi câteva instituţii.

Pompierii au fost mobilizaţi pentru a scoate apa din subsolurile Sanatoriului Techirghiol, a hergheliei din Mangalia, dar şi a unei policlinici şi a unei grădiniţe, care au fost inundate.

O situaţie deosebită se înregistrează în comuna Adamclisi, unde aproximativ zece kilometri din drumul care leagă localitatea de Abrud, Urluia şi Zorile au fost serios afectate.

Furtuna din ultimele ore a pus la pământ mai mulţi copaci în municipiul Constanţa, dar şi în Mangalia, iar pompierii militari au intervenit pentru a elibera zonele afectate.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea va fi prezent vineri seară la Constanţa, unde va conduce comandamentul pentru inundaţii, convocat în vederea monitorizării situaţiei şi coordonării intervenţiilor necesare, ca urmare a avertizărilor meteorologice şi hidrologice din judeţele Tulcea şi Constanţa. 


Etichete Ştiri Sud-EstConstanţainundaţiicod roşurâuriporturi maritimebazine hidrograficevânt puternicploi torenţialeInstitutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live