Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tiberian, Londra

21 Iunie 2010
Vizualizari: 1418
Comentează add

Ministrul britanic de finanaţe va prezenta marţi cele mai drastice reduceri de cheltuieli bugetare din ultimii 30 de ani, în Marea Britanie.

Autorităţile de la Londra pregătesc un buget de urgenţă

cristina-tiberian-londra

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne. Foto: Reuters.

Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, urmează să prezinte bugetul de urgenţă, care în opinia sa, va salva ţara de o soartă asemănătoare cu cea a Greciei.

 
Considerate a fi cele mai drastice cheltuieli bugetare din ultimii 30 de ani, în Marea Britanie, acestea ar putea genera proteste masive.

Printre măsuri se numără reducerea ajutoarelor sociale şi a salariilor în sectorul de stat, precum şi o contribuţie mai mare a angajaţilor din sectorul public, la propriile pensii.

De asemenea, se aşteaptă ca bugetul de urgenţă să includă şi taxe mai mari pentru bănci, creşterea taxelor pe profit, precum şi acordarea de mai multă autoritate Băncii Centrale a Angliei.

Într-un interviu acordat postului BBC, ministrul britanic de finanţe a atras atenţia că Grecia este exemplul unei ţări care nu a făcut faţă problemelor sale.

El a subliniat că doreşte ca Marea Britanie, spre deosebire de Grecia, să îşi acopere cheltuielile, şi că va dovedi acest lucru marţi în parlament.

"Nu va fi însă uşor, cea mai gravă recesiune a ultimilor 60 de ani a făcut ca deficitul bugetar al Marii Britanii să atingă niveluri record, datoria publică netă a acestei ţări fiind acum de 903 miliarde de lire, adică 62% din produsul intern brut", a mai spus George Osborne.


Etichete George OsborneMarea Britaniebugetrecuderiausteritate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live