Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Udroiu

12 Ianuarie 2018
Vizualizari: 360
Comentează add

O delegaţie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni se deplasează de urgenţă în Spania

Autorităţile de la Bucureşti în sprijinul comunităţii de români din Pedrera

mihai-udroiu

 

O delegaţie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni se deplasează de urgenţă în Sevillia, în Spania, pentru a fi sprijini comunitatea de români din teritoriu, în urma incidentului petrecut în localitatea Pedrera. Trei români au fost arestaţi după ce au agresat doi spanioli, în urma unui accident rutier uşor. Gestul românilor a provocat furia unor localnici, care au ieşit în strada cerând să se ia măsuri împotriva comunităţii de români din Pedrera.

Unii protestatari au devenit violenţi şi au distrus autoturisme ale românilor. Forţele de ordine au arestat şapte protestatari. Primarul localităţii, Manuel Nogales, a cerut populaţiei să lase autorităţile să-şi facă treaba, dar a spus şi că i-ar plăcea să vadă oameni împuşcaţi. Primarul, membru al formaţiunii Stânga Unită, a admis ulterior că a folosit un limbaj "foarte nefericit".

În vederea prevenirii escaladării cazului, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni precizează într-un comunicat că va avea întrevederi cu autorităţile locale spaniole şi întâlniri cu membrii comunităţii româneşti. Ministerul susţine respectarea drepturilor, libertăţilor şi obligaţiilor cetăţenilor români şi îi îndeamnă pe cei din Pedrera să se adreseze autorităţilor române, dacă au nevoie de asistenţă.   


Etichete Ministerul pentru Românii de PretutindeniPedreraSevillaSpaniaManuel NogalesStânga Unită

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live