Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Februarie 2015
Vizualizari: 1002
Comentează add

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, spune că autorităţile vor solicita forului european rambursarea banilor deja cheltuiţi pe proiecte eligibile finanţării europene.

Autorităţile cer o mai mare flexibilitate a plăţilor la buget

radiojurnal

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Foto: Alex Dolea.

Autorităţile române cer creditorilor internaţionali o mai mare flexibilitate anul acesta în ce priveşte plăţile de la buget.

Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a prezentat reprezentanţilor FMI planul autorităţilor române de a solicita executivului european rambursarea banilor deja cheltuiţi de la buget pentru proiecte care ar fi fost eligibile pentru finanţare din fonduri europene.

El a explicat că o parte din aceste fonduri se vor întoarce la autorităţile locale pentru noi investiţii.

"Noi am propus ca şi exemplu pe zona de mediu, acolo unde, să spunem, au fost primării care au făcut investiţii în zona de mediu, în zona de apă, alimentare cu apă, apă uzată şi astfel de lucrări, în momentul în care vom primi din partea Comisiei Europene o sumă ca şi rambursare ca şi cheltuieli deja făcute atunci o parte din aceşti bani să meargă înapoi către primării pentru ca de aceşti bani comunitaţile să aibă alte şi alte lucrări.

"Categoric vor fi bani către investiţii şi mai ales către investiţii care după aceea vor putea fi decontate din programele operaţionale următoare, tocmai pentru a avea deja cheltuieli făcute pentru următorul cadru financiar", a spus Eugen Teodorovici. 


Etichete Eugen Teodorovicifonduri europenerambursareproiectebugetautorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live