Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

9 August 2017
Vizualizari: 1608
Comentează add

Autorităţile vor să atragă rapid un partener străin pentru producerea unor capacităţi militare compatibile la nivel NATO, afirmă ministrul eonomiei, Mihai Fifor.

Autorităţile caută un partener străin pentru Uzina Mecanică de la Reşiţa

mario-balint

Ministrul eonomiei, Mihai Fifor. Foto: Mario Balint

Uzina Mecanică de la Reşiţa, aflată în portofoliul Roamrm, are o capacitate de producţie foarte bine conservată, iar autorităţile vor să atragă rapid un partener străin pentru producerea unor capacităţi militare compatibile la nivel NATO, afirmă ministrul eonomiei, Mihai Fifor.

Mihai Fifor: "În momentul de faţă, armata are aprobat în CSAT planul de înzestrare.

"Guvernul României şi-a asumat obligaţia de a aloca anul acesta 2% din PIB pentru apărare şi lucrul acesta, desigur, se reflectă în mod imediat în ceea ce înseamnă industria de apărare românească.

"O condiţie pe care Guvernul României a pus-o acestor investitori este aceea de a produce în România, şi nu de a vinde în România. Orice contract se încheie, se face numai pentru preluare de tehnologie în ţară şi pentru producţie în ţară de echipamente militare.

"Arsenal Reşiţa - o uzină care nu mai produce, din păcate, de nişte ani buni, dar care este într-o perfectă stare de conservare, vom încerca să identificăm un potenţial partener pentru Arsenal Reşiţa".

Într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, ministrul Fifor a mai spus că mâine va avea o discuţie cu ministrul apărării, în vederea găsirii de posibilităţi ca fabrica de la Reşiţa să execute reparaţia capitalăa  piselor de artilerie aflate în dotarea armatei române.

Arsenal Reşiţa a produs toate pisesele  de artilerie aflate in dotarea armatei, pe roţi, şenile sau navale.


Etichete Uzina Mecanică de la Reşiţacapacităţi militare compatibile la nivel NATOpartener strainministrul eonomieiMihai Fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live