Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

9 Iunie 2021
Vizualizari: 458
Comentează add

Bulgaria are probleme grave cu menţinerea în exploatare a avioanelor sale MIG 29.

Autorităţile bulgare caută un avion militar prăbuşit în Marea Neagră

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

  MIG 29       Foto: Arhivă.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Forţe armate ale Bulgariei sunt în căutarea unui avion de luptă MIG 29 dispărut deasupra Mării Negre în timpul unor exerciţii militare. Potrivit presei de la Sofia, a fost găsită deocamdată vesta de salvare a pilotului. C

Pilotul nu a dat semnal de alarmă, nu a fost acţionat nici sistemul automat de semnalizare în caz de catapultare. Avionul a participat la exerciţiile militare "Shabla 21".

El a dispăut în jurul orei 1:00 în cursul dimineţii. La operaţiunea de salvare participă două fregate, drone şi elicoptere. Ministrul apărării, Ghiorghi Panaiotov, a declarat că, cel mai probabil, la baza incidentului se află apariţia bruscă a unei probleme tehnice grave.

Avionul este produs la finele anilor '80 şi urma să fie scos din serviciu în 2030. În 2012, un MIG 29 a căzut în zona oraşului Plovdiv, dar pilotul a reuşit să se catapulteze. În 2017 şi 2018 au căzut un elicopter Panthera al Marinei Militare şi un MIG 17.

Bulgaria are probleme grave cu menţinerea în exploatare a avioanelor sale MIG 29. Guvernul Borisov, iniţial, intenţiona să le modernizeze în Rusia, dar a renunţat. Nu a fost realizată modernizarea în Polonia şi s-a revenit din nou la varianta Rusia.

Reparaţia a opt avioane costă aproximativ 42 de milioane de euro. În ianuarie, ministrul apărării, Krasimir Karakacianov, a anunţat în Parlament că ţara dispune de cinci-şase avioane MIG 29 în stare de funcţionare.


Etichete MIG 29Marea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live