Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Ianuarie 2021
Vizualizari: 145
Comentează add

Autorităţile britanice au apelat la armată

radiojurnal

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

Autorităţile britanice au apelat la armată în campania de imunizare anti-COVID.

După aprobarea vaccinului produs de Oxford - AstraZeneca, guvernul încearcă, cu ajutorul militarilor, să-l facă accesibil pe întreg teritoriul ţării.

Autorităţile au promis că 13 milioane de britanici vor fi vaccinaţi până la mijlocul lunii viitoare, pe fondul creşterii alarmate a numărului de cazuri la aproximativ 60.000 zilnic.


Corespondenţă din Londra - Reporter: Aura Neag- "Marea Britanie a vaccinat până acum un milion și jumătate de persoane.

Aprobarea vaccinului Oxford-AstraZeneca va intensifica și mai mult campania de vaccinare, spune premierul Boris Johnson.


Boris Johnson: "Până la sfârşitul acestei săptămâni vor fi peste 1.000 de centre de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, 223 de centre în spitale, şapte centre uriașe de vaccinare în masă și un prim lot de 2.000 de farmacii care vor administra vaccinuri."

Dacă totul merge bine, aceste centre vor avea capacitatea de a oferi împreună sute de mii de vaccinuri pe zi, până în 15 ianuarie.

În această operațiune logistică de proporții, guvernul a apelat la armată, care a ajutat și până acum.

Şeful de brigadă Phil Prosser spune că armata folosește tehnici de pe câmpul de luptă pentru a distribui vaccinul Oxford-AstraZeneca pe întreg teritoriul țării.


Phil Prosser: "În utimele 30 de zile, de când este operaţional acest program, am livrat 1,6 milioane de doze de vaccin, milioane de alte produse și am înființat 769 de centre.

În următoarea săptămână ne vom mări capacitatea cu 20%."

Autoritățile britanice au promis că 13 milioane de persoane dintre cele mai vulnerabile la coronavirus vor fi vaccinate până la mijlocul lunii februarie."


Etichete londra(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live