Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 August 2020
Vizualizari: 449
Comentează add

Este vorba despre muncitori de la o fermă din Bavaria, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară, pe fondul unor infectări de COVID-19.

Autorităţile bavareze au iniţiat o procedură de repatriere a 153 de români

radiojurnal

  Foto: MApN.

Autorităţile bavareze au iniţiat ieri o procedură de repatriere a 153 de români muncitori la o fermă din Bavaria, care şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară,  se arată într-un comunicat al Ministerului Român de Externe.

Repatrierea are loc cu o cursă charter, iar costurile sunt suportate de autorităţile germane. MAE precizează că, dintre cei 153 de muncitori, 16 au fost infectaţi cu coronavirus şi au fost izolaţi conform legislaţiei germane, dar că restul de 137, potrivit testelor negative, nu sunt infectaţi.

La ferma din regiunea Dingolfing-Landau se mai află 55 de cetăţeni români ale căror teste sunt negative şi alţi 131 care s-au aflat în izolare după ce testele au confirmat că sunt purtători de SARS-CoV 2.

MAE informează că şi aceştia pot fi repatriaţi dacă vor dori şi că reprezentanţii Consulatului General al României la München ţin legătura cu autorităţile bavareze pentru a găsi noi variante de repatriere. 


Etichete repatrieremuncitori românigermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live