Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Iulie 2022
Vizualizari: 262
Comentează add

Debitul Dunării continuă să scadă la intrarea în țară, pe fondul secetei din această vară, iar azi dimineață ajunsese la 1.950 metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală.

Autoritățile române sprijină partea bulgară pentru dragarea Dunării

florin-lepadatu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Autoritățile române vor sprijini partea bulgară pentru dragarea Dunării în zona Insulei Belene, în aval de Turnu Măgurele, unde traficul comercial este oprit din cauza nivelului scăzut al fluviului, care nu permite o circulație navală sigură. Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați intenționează să acționeze de miercuri cu dispozitive ale Complexului de dragaj de la Giurgiu și estimează că situația se va rezolva până la sfârșitul săptămânii, ne-a transmis corespondenta RRA Maria Măndiță.

Ministerul Transporturilor de la București a încheiat un acord în acest sens cu instituția similară din Bulgaria, pentru că, în mod normal, asigurarea adâncimilor șenalului navigabil în zona Belene revine ca obligație autorităților de la Sofia. Debitul Dunării continuă să scadă la intrarea în țară, pe fondul secetei din această vară, iar azi dimineață ajunsese la 1.950 metri cubi pe secundă, mult sub media multianuală a perioadei, de peste 5.300 de metri cubi pe secundă.


Etichete dragare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live