Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

2 August 2020
Vizualizari: 471
Comentează add

În România a fost ieri o nouă zi, a 11-a, cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus. Autoritățile au anunțat alte 1.225 de infectări, cele mai multe în București și Prahova.

Autorităţile impun noi măsuri de limitare a răspândirii COVID-19

catalina-cretu

   Foto: Arhiva/ MApN

În România a fost ieri o nouă zi, a 11-a, cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus. Autoritățile au anunțat alte 1.225 de infectări, cele mai multe în București și Prahova.

Se menține ridicat și numărul celor care au murit, ieri fiind raportate 36 de decese. În contextul acestei evoluții îngrijorătoare, purtarea măștii de protecție și în aer liber a devenit obligatorie  în 19 județe, iar în șapte și în Capitală terasele, barurile și cazinourile își vor termina de astăzi programul înainte de miezul nopții.

Terasele, cluburile, barurile și cazinourile din Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și din București vor fi obligate să închidă între orele 23:00 și 6:00 dimineața. Măsura, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, se aplică pe o perioadă de 14 zile pentru toate tipurile de evenimente care se organizează în aceste spații. Autoritățile au argumentat că după miezul nopții terasele devin locuri de petrecere, iar respectarea regulilor sanitare în astfel de condiții este foarte dificilă.

Din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus, 19 județe au adoptat obligativitatea purtării măștilor de protecție și un aer liber în diverse intervale orare, acolo unde se formează aglomerări, cum sunt piețele, oboarelor și târgurile, curțile lăcașelor de cult, peroanele gărilor și stațiile de autobuz.

Statisticile arată că o treime din cele 52.000 de cazuri înregistrate de la începutul epidemiei sunt concentrate în București, Suceava, Argeș și Brașov, alte 13 județe au între 1.000 și 3.000 de îmbolnăviri. Sunt și județe cu puține îmbolnăvi, precum Sălajul și Satu Mare. La nivel național, mai bine de jumătate dintre ce infectați s-au vindecat deja, însă peste 7.000 sunt în continuare internați în spitale, dintre care 401 în stare gravă.


Etichete (ii)covidmasuribilant

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live