Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

18 Octombrie 2021
Vizualizari: 130
Comentează add

Ministrul interimar de interne i-a avertizat pe cei care cumpără certificate de vaccinare false că vor avea dosare penale.

Autoritățile au intensificat controalele

catalin-radu

 Lucian Bode. Foto: Arhivă/ mt.gov.ro.

Autoritățile au intensificat controalele în localitățile în care rata de infectare cu noul coronavirus a atins cifre îngrijorătoare.
 
Astăzi, în șapte localități din județul Ilfov a fost din nou depășit pragul de 20 la mia de locuitori.
 
Ministrul interimar de interne, Lucian Bode, a declarat că în acest sfârșit de săptămână au fost verificați peste 8.000 de operatori economici, au fost aplicate 9.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1,5 milioane de lei și s-au întocmit șapte dosare penale.
 
Lucian Bode a subliniat că doar prin vaccinare românii pot depăși acest val 4 al pandemiei.
 
Lucian Bode: Situaţia este una extrem de critică. Avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectați, 300 de decese, la ATI sunt peste 1.700 de pacienți, iar în UPU avem peste o 1.800 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 așteaptă în UPU eliberarea unui pat în ATI. Am reușit să transferăm în Ungaria 26 de pacienți, 17 la ATI şi 9 într-o formă nu atât de gravă având nevoie doar de oxigen, dar situația celor 17 este una extrem, extrem de critică şi, din păcate, trebuie să vă dau și o veste tristă: unul din cei 17 români transferați a decedat.
 
Ministrul interimar de interne i-a avertizat pe cei care cumpără certificate de vaccinare false că vor avea dosare penale pentru aceste fapte și riscă să intre la închisoare.
 
Personalul medical și cel din inspectoratele pentru situații de urgență nu va beneficia de concediu de odihnă în perioada imediat următoare. 
 

Etichete controalerata de infectarelucian bode(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live