Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

11 Septembrie 2020
Vizualizari: 410
Comentează add

Autoritățil britanice introduc noi restricții #Covid-19

aura-neag-londra

 Foto: Arhivă.

Bilanţul global al pandemiei se apropie de 28,2 milioane de cazuri confirmate şi 910 mii de decese. SUA continuă să fie ţara cea mai afectată, iar America Latină a trecut de pragul de 8 milioane de infectări, în timp ce India are peste 4,5 miloane de cazuri confirmate.
 
Şi în Europa tot mai multe ţări anunţă o creştere a numărului de infectări, iar în unele cazuri continuă să fie anunţate numere mai mari decât în primăvară. Situaţia este îngrijorătoare şi în ţara europeană cea mai afectată de pandemie: Marea Britanie, unde doar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.000 de cazuri, iar autorităţile înăspresc restricţiile.
 
Reporter: Aura Neag - În ultimele 24 de ore, în Marea Britanie s-au înregistrat aproape 3 mii de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Aceste cifre arată că în mai puţin de două săptămâni numărul infecţiilor, practic, s-a dublat. Cei infectaţi sunt în general persoane tinere cu simptome uşoare. În acest moment sunt mai multe focare de infecţie în nordul Angliei, în oraşe precum Manchester, Leeds sau Bradford.
 
Odată cu reînceperea şcolii şi reîntoarcerea treptată la serviciu a angajaţilor, se aşteaptă ca numărul infecţiilor să crească în continuare. În mai multe regiuni ale ţării au fost raportate probleme, din cauză că nu sunt suficiente teste pentru coronavirus.
 
Până acum, numărul de infecţii înregistrate în Marea Britanie este de aproape 360 de mii. Marea Britanie rămâne ţara cea mai afectată din Europa, cu peste 41.500 de decese.
 
Din cauza numărului tot mai mare de infecţii, autorităţile au anunţat noi restricţii, astfel de săptămâna viitoare şi în Scoţia grupurile mai mari de 6 persoane vor fi interzise, însă în această socoteală nu vor fi incluşi copiii mai mici de 12 ani.
 
Măsuri similare vor intra în vigoare şi în Anglia şi Ţara Galilor.
 
(PH)
 

Etichete Marea Britaniecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live