Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

20 Februarie 2019
Vizualizari: 482
Comentează add

Israelul şi SUA au cerut de mult timp Autorităţii Palestiniene să nu mai finanţeze terorismul prin indemnizaţii care reprezintă o formă de recompensare a atacurilor teroriste.

Autoritatea Palestiniană refuză taxele fiscale colectate de Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Liderul Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas. Foto: Arhivă Reuters.

Autoritatea Palestiniană refuză toate taxele fiscale care i se cuvin, colectate de Israel, după ce suma a fost diminuată cu echivalentul indemnizaţiilor plătite de guvernul de la Ramallah pentru familiile teroriştilor.

Este pentru prima oară când Israelul pune în aplicare o lege adoptată în acest sens, în 2018.

Dragoş Ciocîrlan relatează.

Reporter: Preşedintele Mahmoud Abbas a anunţat, astăzi, că renunţă la toate taxele fiscale colectate de Israel, în numele Autorităţii Palestiniene, după decizia cabinetului israelian de securitate de a reţine 138 de milioane de dolari, echivalentul indemnizaţiilor plătite în 2018 de guvernul palestinian celor condamnaţi pentru delicte de securitate, familiilor teroriştilor şi celor eliberaţi din închisori.

Israelul şi SUA au cerut de mult timp Autorităţii Palestiniene să nu mai finanţeze violenţa şi terorismul prin indemnizaţii care reprezintă o formă de recompensare a atacurilor teroriste.

Chiar dacă nu avem aceşti bani, vom plăti "familiilor martirilor", le-a spus Mahmoud Abbas membrilor unei delegaţii a Congresului American în vizită la Ramallah.

Se aşteaptă ca liderul palestinian să rostească un discurs în această seară.

Cabinetul de securitate a aprobat îngheţarea fondurilor în baza unei legi votată de parlamentul de la Ierusalim, anul trecut.

Legea nu a fost aplicată până acum, dar cabinetul de securitate a decis, după uciderea unei tinere de către un palestinian, la Ierusalim, să blocheze toată suma plătită, în 2018, de Autoritatea Palestiniană pentru terorism.


Etichete taxepalestinieni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live