Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

3 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1415
Comentează add

Delegaţia palestiniană a depus un document oficial la ONU, prin care cere aderarea la Tribunalul Penal Internaţional(TPI).

Autoritatea Palestiniană cere aderarea la TPI

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Liderul Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Foto: captură video.

Palestinienii intenţionează să solicite, din nou, Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, aprobarea unei rezoluţii pentru recunoaşterea unui stat independent şi retragerea Israelului la liniile dinainte de 1967.  

La câteva zile după ce au eşuat la Consiliul de Securitate ONU, unde proiectul de rezoluţie pentru recunoaşterea unui stat independent nu a obţinut numărul de voturi necesare, palestinienii explorează posibilitatea reînnoirii demersului diplomatic în acelaşi scop.

Nabil Abu Rudeina, purtătorul de cuvânt al lui Mahmoud Abbas, spune că ar exista posibilitatea unei noi solicitări, ca urmare a schimbării componenţei Consiliului de Securitate, cu toate că Washingtonul se opune acestui demers unilateral şi poate face uz de veto, având statut de membru permanent al Consiliului de Securitate.

Între timp, delegaţia palestiniană a depus un document oficial, la ONU, prin care a cerut aderarea la Tribunalul Penal Internaţional(TPI).

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că "Autoritatea Palestiniană nu este stat, ci doar o entitate în alianţă cu organizaţia teroristă Hamas".

Departamentul de Stat precizează că ajutorul american pentru Autoritatea Palestiniană va fi afectat, dacă se insistă pentru aderarea la Tribunalul de la Haga.

Administraţia de la Washington atrage atenţia că acţiunile unilaterale ale conducerii palestiniene de la Ramallah reprezintă factori ai unei escaladări contraproductive în lipsa negocierilor.


Etichete Consiliul de Securitate ONUAutoritatea PalestinianăTribunalul Penal InternaţionalBenjamin Netanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live