Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

26 Iunie 2015
Vizualizari: 1079
Comentează add

Autoritatea Palestiniană îi cere Tribunalului Penal Internaţional de la Haga să urgenteze cercetarea unor presupuse crime de război atribuite Israelului.

Autoritatea Palestiniană acuză Israelul de crime de război

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Blocuri de locuinţe distruse în Gaza. Foto: captură youtube.com.

Conducerea palestiniană de la Ramallah îi cere Tribunalului Penal Internaţional de la Haga să urgenteze cercetarea unor presupuse crime de război atribuite Israelului.

Guvernul de la Ierusalim nu recunoaşte competenţa instanţei de la Haga şi nu poate fi obligat să coopereze cu o instituţie la care Israelul nu a aderat.

Autoritatea Palestiniană de la Ramallah a prezentat o documentaţie despre care pretinde că include dovezi că Israelul a comis crime de război.

Ministrul palestinian de externe, Riad al-Malki, a declarat că este vorba despre conflictul dinstre Israel şi Hamas de anul trecut, construcţiile din colonii şi ceea ce a numit ocupaţie.

Procuroarea generală de la Tribunalul Penal Internaţional de la Haga, Fatou Bensouda, de profesie avocat şi de religie islamică, poate decide începerea sau neînceperea cercetărilor oficiale.

În ceea ce priveşte Israelul, instanţa de la Haga nu are jurisdicţie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon, a comentat demersul palestinian la Haga ca pe o tentativă cinică de politizare a activităţii Tribunalului Penal Internaţional, Israelul a declarat că Autoritatea Palestiniană nu este stat şi nu ar fi trebuit să fie admisă ca membră.

Israelul nu a aderat la Tribunalul Penal Internaţional şi nu are nicio obligaţie să coopereze cu această instanţă.

Activităţile unilaterale ale palestinienilor, precum demersul la Haga, nu fac decât să reducă şansele reglementării conflictului printr-un acord de pace. 


Etichete IsraelAutoritatea Palestiniană de la RamallahTribunalului Penal Internaţional de la Hagacrime de războiRiad al-Malki

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live