Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Daniela Mănuţă

27 Decembrie 2016

Aceasta se asigură ca instituțiile europene respectă dreptul la viața privată al cetățenilor atunci când prelucrează datele personale

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor - Conține audio

daniela-manuta

 

Datele cu caracter personal pot fi prelucrate numai cu un scop specific şi legitim, care trebuie să fie menţionat atunci când acestea sunt colectate. Persoana ale cărei date sunt prelucrate beneficiază de mai multe drepturi, iar Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor are rolul de a garanta respectarea normelor stricte privind protecţia vieţii private, care guvernează aceste activităţi.

Instituțiile și organismele Uniunii Europene nu au voie să prelucreze datele cu caracter personal care se referă la originea rasială sau etnică, opiniile politice, cele religioase sau filosofice, precum și apartenența sindicală. Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor este autoritatea independentă de supraveghere la nivelul UE responsabilă pentru monitorizarea modului în care instituțiile și organismele comunitare prelucrează datele cu caracter personal, consilierea cu privire la politicile și legislația care afectează viața private și cooperarea cu autoritățile similare pentru a asigura o protecție a datelor coerentă. 

AUDIO:


Etichete date cu caracter personal,prelucrareAutoritatea Europeană pentru Protecția Datelorlegislație,drepturi,cetățeni

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live