Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Septembrie 2020
Vizualizari: 528
Comentează add

Este pedeapsa maximă în Bulgaria. Cei 2 libanezi au fost judecați în contumacie fiind daţi în urmărire internaţională, cu buletin roşu Interpol.

Autorii atacului din 2012 din Burgas condamnați pe viață fără drept de apel

radio-romania-actualitati

 

După 8 ani de la comiterea faptei, un tribunal din Bulgaria a condamnat ieri la închisoare pe viaţă, fără drept de apel, doi cetăţeni libanezi acuzaţi de complicitate în atacul terorist de la Burgas din anul 2012.

Potrivit informațiilor transmise de corespondentul RRA, Petio Petkov, atacul a vizat turişti israelieni şi a fost atribuit grupări teroriste Hezbollah care nu a fost însă menţionată în documentul de condamnare.

Petio Petkov: Este pedeapsa maximă prevăzută în Bulgaria. Cei doi condamnaţi în contumacie sunt daţi în urmărire internaţională, cu buletin roşu Interpol. Autorul atentatului, algerianul Mohamad Hassan El-Husseini, cu cetăţenie libaneză, a murit în urma exploziei care a cauzat pe data de 18 iulie 2012, pe aeroportul de la Burgas, moartea a cinci turişti israelieni şi a unui şofer bulgar, 38 de israelieni au fost răniţi. În cadrul dosarului au fost audaţi 145 de martori, din care 40 de poliţişti şi 50 de experţi. După explozie au fost găsite documentele false ale teroriştilor, Husseini şi Hassan, pentru care s-a stabilit că au fost făcute cu ajutorul unei imprimante vândută în Liban. Cei trei au intrat în Bulgaria separat prin Podul Giurgiu-Ruse. Procurorul şef, Ivan Gheşev, a declarat că în spatele atacului terorist se află organizaţia Hezbollah. Cei trei atentatori, după el, fac parte din aripa militară a organizaţiei. Această opinie este împărtăşită şi de Ministerul bulgar de Interne, Hezbollah însă nu este menţionată în sentinţa de ieri.


Etichete Bulgaria - Burgasînchisoare pe viaţăfără drept de apeldoi cetăţeni libaneziatac terorist18 iulie 2012,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live