Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Sebeni, Brasov

25 Ianuarie 2011
Vizualizari: 3568
Comentează add

Braşovul ar putea fi primul oraş din România în care vor circula mijloace de transport în comun acţionate cu combustibili neconvenţionali.

Autobuze ecologice la Braşov

mariana-sebeni-brasov

Foto: Arhivă Agerpres.

La Braşov ar putea circula în premieră autobuze electrice.

Astfel, municipiul Braşov se va număra astfel printre primele oraşe din România în care vor circula mijloace de transport în comun acţionate cu combustibili neconvenţionali.

Autorităţile locale şi-au propus şi achizitionarea a 15 electrobuze de capacitate mică, pentru deservirea liniilor din centrul istoric al municipiului.

Proiectul este inclus în planul de acţiune pentru energie durabilă 2010-2020.

În luna august 2010, consiliul local Braşov aprobă planul de acţiune pentru energie durabilă pentru următorii 10 ani.

Potrivit convenţiei primarilor la care Braşovul a aderat, municipiul nostru s-a angajat să reducă cu cel puţin 20 de procente consumul de energie şi emisiile de carbon, dar şi să crească, tot cu 20%, gradul de folosire a energiilor regenerabile.

Directorul Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului BRASOV (ABMEE) Braşov, Camelia Raţă spune că Braşovul va deveni astfel un oraş nu doar mai funcţional, dar şi mult mai ecologic.

Una dintre soluţiile propuse este înlocuirea a 30 de autobuze cu norma de poluare euro 2 cu autobuze care folosesc combustibili neconvenţionali, dar şi achiziţionarea a 15 electrobuze de mică capacitate pentru deservirea liniilor din centrul istoric.

Autorităţile îşi propun, de asemenea, să cumpere şi 20 de troleibuze acţionate cu variator de tensiune şi recuperarea energiei de frânare.

Toate aceste achiziţii pot însemna însă costuri ridicate. Braşovul are însă şanse să acceseze fonduri nerambursabile printr-un program derulat de Ambasada Elveţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.


Etichete Ştiri CentruBraşovtransport în comunecologicautobuz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live