Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

26 Octombrie 2010
Vizualizari: 2683
Comentează add

Pelicula "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a primit marele premiu pentru documentar la Festivalul Internaţional din Norvegia. Filmul va avea premiera în România, joi la Sala Palatului.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", premiat în Norvegia

cristina-ghioca

Imagine din „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, a primit marele premiu al secţiunii de documentar a Festivalului Internaţional din Norvegia, care s-a desfăşurat între 20 şi 27 octombrie.

Festivalul norvegian are în program în jur de 120 de titluri şi acordă o atenţie deosebită autorilor cu viziuni radicale şi inovative în regie.

Pelicula a avut premiera mondială la Festivalul de Film la Cannes şi a fost prezentată, în această toamnă, la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver şi Londra.

Joi, de la ora 18, la Sala Palatului, spectatorii români au ocazia să vadă documentarul într-o proiecţie deschisă publicului.

Biletele costă 5 lei şi pot fi cumpărate şi de la Sala Palatului.

Pe lângă biletele obişnuite, românii care mai păstrează în colecţiile personale bancnote de 5 lei din perioada comunistă le pot folosi pentru a intra la premiera de gală a filmului.

Bancnotele rămân în posesia spectatorilor, după ce au fost prezentate la intrare.

Conceput ca un eseu, fără comentarii, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu.

 "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a fost realizat în asociere cu Televiziunea Română şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.


Etichete autobiografieNicolae Ceauşescufestival filmNorvegiadocumentarCannes

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live