Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

19 Mai 2010
Vizualizari: 2559
Comentează add

Pelicula a fost proiectată în afara competiţiei şi prezintă viaţa dictatorului în cei 25 de ani în care s-a aflat la putere.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", la Cannes

dan-vasiliu

Regizorul Andrei Ujică. Foto: Mediafax.

După filmele "Aurora" de Cristi Puiu, şi "Marţi, după Crăciun" al lui Radu Muntean, marţi a venit rândul unei alte premiere la Festivalul de Film de la Cannes.

Filmul lui Andrei Ujică, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", a fost prezentat publicului, în premieră mondială.

A fost o vizionare pentru presă şi a fost primită cu entuziasm, spun criticii.

Pelicula a fost proiectată în afara competiţiei şi prezintă viaţa dictatorului în cei 25 de ani în care s-a aflat la putere.

Iulia Blaga, critic de film, spune că Andrei Ujică face o autobiografie a lui Nicolae Ceauşescu, care e, de fapt, un film de ficţiune, format din imagini de arhivă, arhivă remontată de Andrei Ujică şi de monteuza lui, Dana Bunescu.

În decursul a trei ore, alese dintr-un total de circa 100 de ore de imagini din arhivele oficiale de stat, Andrei Ujică face un film în care îl vedem pe Nicolae Ceauşescu în cele mai diverse ipostaze, în ipostaze idilice, cu sania, îmbrăcat în alb sau jucând volei.

"Sunt ipostaze în care nu l-am mai văzut până acum" mai spune Iulia Blaga.

Filmul este autobiografia lui Nicolae Ceauşescu şi reprezintă flashback-ul pe care Nicolae Ceauşescu îl are - pentru că filmul este, în mare parte, un flashback - în momentul în care este judecat în 25 decembrie, 1989, conform Iuilei Blaga.

"Este un flashback din care Nicolae Ceauşescu se vede, bineînţeles, ca personaj pozitiv, bun patriot, iubit de popor, admirat de marile figuri ale politicii internaţionale", mai spune criticul de film.


Etichete CeauşescufilmautobiografiecriticCannesAndrei Ujică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live