Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

4 Februarie 2022
Vizualizari: 423
Comentează add

Austria devine prima țară europeană unde vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru toată populația adultă.

Austria, prima țară din Europa unde vaccinarea anti-Covid este obligatorie

cristina-grecu

 Foto: facebook/Ro Vaccinare.

Austria devine prima țară, cel puțin din Europa, unde vaccinarea anti-COVID devine obligatorie pentru toată populația adultă. Legea a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și va deveni efectivă de mâine, au precizat autoritățile de la Viena.

Reporter: Cristina Grecu - Textul de lege a fost adoptat de Parlamentul Austriei pe 20 ianuarie, cu o largă majoritate. Au votat împotrivă doar reprezentanții extremei drepte.

Potrivit documentului, toți rezidenții austrieci cu vârstă peste 18 ani sunt obligați să se imunizeze anti-COVID, iar dacă nu o fac vor fi amendați cu sume între 600 și 3.000 de euro. Controalele privind respectarea acestei legi vor începe însă abia la jumătatea lunii martie. Excepție de la lege fac femeile însărcinate, persoanele care au contractat noul coronavirus cu mai puțin de 180 de zile în urmă și cei care primesc scutiri de la vaccinare din motive medicale.

Ministrul austriac al sănătății, Wolfgang Mückstein, a precizat azi că vaccinarea obligatorie vizează protejarea populației împotriva noilor valuri și lupta contra noilor variante de coronavirus ce ar putea să apară în lunile următoare. Peste 60% dintre austrieci susțin noua lege, potrivit unui sondaj recent, însă există un procent important din populație care i se opune cu fermitate.

Timp de mai multe săptămâni, zeci de mii de persoane au protestat pe străzile din Austria, după anunțarea acestui proiect legislativ. Recent, au apărut critici și față de sensul pe care îl mai are această lege, în condițiile gravității mai scăzute a variantei Omicron.


Realizator: Pe de altă parte, guvernul austriac a anunțat o relaxare a restricțiilor, ca și alte țări europene.

(RS)


Etichete austriavaccinarecovid(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live