Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

8 Iulie 2020
Vizualizari: 282
Comentează add

Austria a introdus restricții de călătorie pentru români #Covid-19

carmen-gavrila

Foto: Arhivă.

Autoritatile austriece au transmis astazi Ministerului roman  de externe că, începând de maine, de la ora ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), facut în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor intra în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Daca autoizolarea nu e respectata, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. Autoritatile austriece au anuntat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Autoizolarea nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

Partea austriacă a precizat că măsura anunțată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcție de evoluțiile epidemiologice.

Precizarile autoritatilor austriece au venit in urma mai multor demersuri ale ministerului roman de externe, inclusiv ale sefului diplomatiei, care a a cerut decalarea datei de aplicare a restricțiilor impuse romanilor la intrarea in Austria.


Etichete austriaromania(RS)maecoronaviruscalatoriecovid-19autoizolare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live