Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

21 Februarie 2015
Vizualizari: 1204
Comentează add

Summit-ul socialiştilor europeni de la Madrid a pus accentul pe problema austerităţii şi a şomajului din Europa, dar şi pe măsurile anti-teroriste.

Austeritatea şi şomajul în atenţia liderilor socialişti europeni

annamaria-damian

Foto: Arhivă.

Între invitaţii liderului socialist spaniol Pedro Sánchez a fost şi premierul Franţei, Manuel Valls, care a apreciat, între altele, pactul naţional din Spania de lupta împotriva terorismului, semnat de guvern cu opoziţia socialistă, pact aprobat de legislativul de la Madrid. 

Politicile conservatoare din Europa au pus în pericol coeziunea socială, motiv pentru care este nevoie de investiţii, creştere economică şi creare de locuri de muncă, dar şi de combatere a evaziunii fiscale practicate de unele dintre companiile mari. 
 
Într-o intervenţie la summit, liderul socialiştilor spanioli Pedro Sánchez a criticat austeritatea impusă de guvernul conservator de la Madrid. 
 
"Politicile lui Mariano Rajoy sunt departe de a rezolva problemele structurale şi ale şomajului în rândul tinerilor", spune  Pedro Sánchez.  
 
 Măsurile antiteroriste au fost şi ele pe agenda discuţiilor iar la final, premierul Franţei, Manuel Valls, a apreciat responsabilitatea socialiştilor spanioli de a încheia un pact naţional în acest sens cu executivul conservator.  
 
"Pedro Sánchez a demonstrat responsabilitate şi implicare în aceste momente deosebite în care ameninarea teroristă este prezentă", spune Manuel Valls. 
 
Summitului liderilor social-democraţi organizat la Madrid are loc înaintea celui de la Budapesta, programat pentru luna iunie.

Etichete şomajausteritatepremierul FranţeiManuel VallsPedro SánchezMadridMariano Rajoy

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live