Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 219
Comentează add

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că intră în grevă parlamentară.

AUR a anunţat că intră în grevă parlamentară

florin-lepadatu

   Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că intră în grevă parlamentară.

Liderii formaţiunii reclamă faptul că moţiunea de cenzură iniţiată împreună cu USR PLUS nu a fost supusă dezbaterii şi votului.

Alina Stănuţă are detalii:" Copreședintele AUR Claudiu Târziu declara că grupul AUR intră în grevă parlamentară, iar membrii grupului rămân în Parlament, dar nu vor vota. El spunea că nu există niciun motiv pentru care moțiunea de cenzură USR PLUS - AUR să nu poată fi dezbătută în plenul reunit.


Claudiu Târziu: Noi, cei de la AUR, nu putem admite să asistăm la felul în care se încalcă în mod grosolan Constituția. Ieri a fost termenul-limită la care trebuia să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Nu s-a întâmplat pentru că există o nouă majoritate în Parlamentul României, PNL-PSD-UDMR, care nu vrea asta. Pretextul că așteptăm un răspuns din partea Curții Constituționale este fals.

În replică, liderul de grup al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, explica faptul că PSD nu se poziționează de nicio parte în acest conflict.


Lucian Romașcanu: Este un exemplu pe care toată lumea care vrea îl înțelege. Putem să dăm acest guvern jos, vine un nou premier care va depune jurământul, iar când se va pronunța Curtea vom constata că domnul Cîțu este și el premier. Deci lucrurile sunt foarte clare. Sper că lumea care nu are partipriuri politicile le înțelege, iar Curtea Constituțională trebuie să fie pentru toată lumea un stâlp al democrației.

Moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR a fost înregistrată pe 3 septembrie la cabinetele președinților celor două camere și citită pe 9 septembrie în plenul reunit."


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live