Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Dezbateri electorale” Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Mai 2016
Vizualizari: 1227
Comentează add

Noul procuror general, Augustin Lazăr, a fost instalat în funcţie, în prezenţa ministrului justiţiei, Raluca Prună.

Augustin Lazăr a fost instalat în funcţia de procuror general

radiojurnal

Augustin Lazăr a fost instalat în funcţia de procuror general. Foto: facebook.com/Raluca-Alexandra-Prună

Noul procuror general, Augustin Lazăr, a fost instalat, miercuri, în funcţie, în prezenţa ministrului justiţiei, Raluca Prună.

Noul şef al Ministerului Public a declarat că dispune de un corp de elită de magistraţi care vor realiza un salt calitativ în aceasta instituţie.

Augustin Lazăr: "Ministerul Public o să acţioneze ca un tot unitar. Cu referire la misiunea organizaţională a Ministerului Public, ca parte a autorităţii judecătoreşti, ea trebuie să răspundă nevoii de combatere a criminalităţii, care prezintă un pericol grav pentru ordinea socială, îndeosebi corupţia, conflictul de interese şi trebuie combătut ferm la toate nivelurile, trebuie combătut cu profesionalism şi imparţialitate".

Magistratul a adăugat că va fi combatută energic criminalitatea organizată, terorismul, infracţiuni care vizează mediul, evaziunea fiscală, dar şi faptele ilegale asupra patrimoniului cultural.

Când a fost propus pentru şefia Parchetului General, Augustin Lazăr a anunţat că doreşte reformarea radicală a Ministerului Public, realizarea unor anchete serioase în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei şi o relaţie de comunicare mult mai eficientă cu DNA şi DIICOT.


Etichete augustin lazarprocuror generalministrul raluca prunamagistratidnadiicotrevolutiemineriada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live