Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Martie 2017
Vizualizari: 1004
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu a transmis familiilor victimelor atentatului întreaga compasiune a Guvernului de la Bucureşti.

AUDIO: Premierul Sorin Grindeanu, declarație după atacul de la Londra AUDIO: Premierul Sorin Grindeanu, declarație după atacul de la Londra - Conține audio

radiojurnal

Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Autorităţile române urmăresc în permanenţă evoluţia stării de sănătate a românilor răniţi în atacul de la Londra.

Pericolul nu a trecut în privinţa româncei rănite, aceasta aflându-se "sub strictă observaţie", a anunţat premierul Sorin Grindeanu.

El le-a transmis familiilor victimelor atentatului, întreaga compasiune a Guvernului de la Bucureşti.

Sorin Grindeanu: "Ce a fost greu azi-noapte, în urma intervenţiei chirurgicale, a trecut, dar în continuare, se află sub strictă observaţie. Pericolul, în final, nu a trecut. Important este să fim şi alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem şi chiar vreau să vă spun că sunt mulţumit de modul în care Ambasada de la Londra a gestionat situaţia. Sper să o facă până la sfârşit, la fel".

Premierul Sorin Grindeanu a făcut o declaraţie la Piatra Neamţ, după atentatul de aseară de la Londra.

AUDIO: Declarație a premierului Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu: "Vreau să dau o scurtă declaraţie legată de situaţia românilor din Anglia, a celor două victime. În primul rând, daţi-mi voie să transmit compasiunea mea, a noastră, a guvernului, pentru familiile victimelor, pentru cei care au suferit în urma acestui act petrecut la Londra. În al doilea rând, vreau să vă spun că inclusiv în urmă cu câteva minute, am avut o discuţie cu ambasadorul României la Londra. Am fost în permanentă legătură şi cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu domnul ambasador. Vreau să îi felicit pentru modul în care au gestionat, la Londra, situaţia. S-a constituit acea celulă de criză. Sunt în permanentă legătură cu cei doi români şi cu familiile lor. Ultima discuţie vă spuneam că am avut-o în urmă cu câteva minute, cu domnul ambasador. Sperăm într-un final fericit în ceea ce înseamnă una dintre victime. Cealaltă, aşa cum ştiţi, şi aţi transmis, este în afara oricărui pericol. 

Reporter: Care este starea victimei care se află în acest moment... a doua, cea de-a doua persoană care se află în spital? Ce ştiţi? 

Sorin Grindeanu: Ceea ce mi-a spus domnul ambasador, repet, în urmă cu 10-20 de minute, e că pare ce a fost greu azi-noapte, în urma intervenţiei chirurgicale, a trecut, dar în continuare, se află sub strictă observaţie. Pericolul, în final, nu a trecut. Important este să fim şi alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem şi chiar vreau să vă spun că sunt mulţumit de modul în care... încă o dată... de modul în care Ambasada de la Londra a gestionat situaţia. Sper să o facă până la sfârşit, la fel. 

Reporter: Cu omologul dumneavoastră britanic aţi apucat să discutaţi? 

Sorin Grindeanu: Nu. V-am spus că am discutat cu reprezentanţii noştri, cu ambasadorul nostru, de mai multe ori. Mulţumesc"

Atentatele de la Londra au fost condamnate de lideri politici din întreaga lume

Atentatele de la Londra au fost condamnate de lideri politici din întreaga lume, de la preşedintele american, Donald Trump, şi cancelarul german, Angela Merkel, la preşedintele francez, Francois Hollande şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis că este alături de victimele atacului şi că România este solidară cu Marea Britanie, iar premirul Sorin Grindeanu şi-a exprimat condamnarea fermă pentru orice act terorist.

Atacul s-a soldat cu moartea a 5 persoane şi rănirea altor 40, iar printre victime se află şi două persoane de cetăţenie română.

Una dintre acestea este internată în spital, în stare gravă, iar cea de-a doua, care a suferit răni uşoare, a fost externată.

Principala variantă luată în calcul de autorităţile britanice este cea a unui atac terorist de inspiraţie islamistă.


Etichete premiersorin grindeanudeclaratiiatentat londrapiatra neamt

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live