Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Aprilie 2017
Vizualizari: 948
Comentează add

Ministrul Ana Birchall pentru RRA: negocierile trebuie să se încheie cu un acord echilibrat în care să fie reflectat inclusiv principiul liberei circulaţii a persoanelor.

AUDIO: Opinia ministrului Ana Birchall privind negocierile pentru Brexit AUDIO: Opinia ministrului Ana Birchall privind negocierile pentru Brexit - Conține audio

radiojurnal

Ministrul Afacerilor Europene, Ana Birchall. Foto: Arhivă.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, spune că România îşi doreşte ca negocierile pentru Brexit să se desfăşoare în cadrul Uniunii Europene pe o voce unitară şi coerentă.

Într-un interviu acordat Radio România Actualităţi, Ana Birchall a subliniat că negocierile trebuie să se încheie cu un acord echilibrat în care să fie reflectat inclusiv principiul liberei circulaţii a persoanelor.

Ana Birchall: Priorităţile noastre sunt în primul rând apărarea drepturilor şi intereselor românilor şi a familiilor lor care locuiesc în Marea Britanie. De asemenea, pentru noi este important pachetul financiar. Ne interesează impactul asupra bugetului Uniunii Europene. Sunt obligaţii financiare curente pe care Marea Britanie trebuie să le achite şi vorbim de 50-60 de miliarde de euro care sunt asumate din obligaţiile curente ale Marii Britanii şi pe noi ne interesează ca această notă de plată să fie achitată, pentru că are impact asupra unor politici extrem de importante pentru România.

Ministrul Ana Birchall a mai spus că autorităţile de la Bucureşti lucrează pentru ca România să preia cu succes preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, în 2019, şi că îşi doreşte ca acest proiect de ţară să fie asumat de întreaga societate.

AUDIO: Interviu cu ministrul delegat pentru afaceri europene Ana Birchall. Realizator Iulia Gherman.


Etichete interviuexclusiv radioOpinia ministrului Ana Birchallnegocierile pentru Brexitmarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live